perjantai 29. toukokuuta 2009

Osa 1. Favorite Socks - 25 Timeless Designs from InterweaveAnsaitusti ensimmäisenä on vuorossa Interweave Knits -lehden parhaita malleja esittelevä Favorite Socks -kirja. Kirjassa on yhteensä 25 sukkamallia kolmeltatoista suunnittelijalta. Kirjan lopussa on kuvien avulla selitetty erilaisia tekniikoita ja sieltä löytyy myös lista kirjassa käytetyistä lyhenteistä.

Tämän kirjan ehdoton valtti on monipuolisuus. Kirjasta löytyy naisten ja miesten sukkia sekä monimutkaisia ja yksinkertaisia malleja. Tiheydet vaihtelevat välillä 22 s-36 s/10 cm. Mallit on neulottu, yhtä lukuunottamatta, perinteisesti varresta kärkeen. Kirjan kuvat ovat kauniita. Taustat on stailattu mielenkiintoisesti sukkien henkeen sopivalla esineistöllä. Ainoastaan Pricilla's Dream Socks -sukkien kuvat ovat ihmeellisen tuhruja eivätkä todellakaan houkuttele neulomaan. Pitsisukkien mallineuleet on esitetty kaavioina. Mittayksiköt ja puikkokoot on esitetty ohjeissa myös metreinä, eli tuumia ei tarvitse ruveta muuntamaan.

Henkilökohtainen suosikkini tästä kirjasta on Embossed Leaves Socks, jotka ovat ehkä kauneimmat koskaan suunnitellut pitsisukat.Kirja on yksi suurimmista suosikeistani ja olen neulonut siitä jo neljä mallia. Voin suositella sitä kaikille jotka pitävät ohuiden villasukkien neulomisesta ja ymmärtävät edes auttavasti englantia. Ohjeet ovat selkeitä ja niihin pääsee käsiksi jos hallitsee sukan neulomisen perustekniikat.

Kirjan saa kohtuuhinnalla suosikkikaupastani Bookdepositorystä.

Kirjakritiikkiä

Koska kesä ja helteet tapaavat väliaikaisesti laskea innostusta villalankoja ja neulomista kohtaan, päätin aloittaa blogissani uuden juttusarjan että kirjoittaminen ei pääse kokonaan lopahtamaan.

Juttusarjan aiheena on käsityökirjat ja tarkoituksena on kirjoittaa pienimuotoisia (ja täysin subjektiivisia) kirja-arvosteluita. Lisäksi valitsen joka kirjasta yhden tai pari suosikkimalliani. Toivoisin että jutuista on apua muillekin parhaiden kirjojen löytämiseen ja pahimmilta hutiostoksilta välttymiseen. Jos kaapistasi löytyy jo sama kirja, lähetä kommenttisi opuksesta, olitpa sitten samaa tai eri mieltä kanssani, niin saadaan keskustelua aikaan.

Ensimmäisenä käsittelyyn pääsevät sukkakirjat.Lopuksi vielä ihan muuta asiaa. Olen jo pitkään haaveillut kauniista käsityöpussukasta jossa voisin kuljettaa neuletta mukana ilman rumia muovipusseja. Sudranan blogista päädyin Etsyyn Zig zag stitches -kauppaan josta tilasin ihanan punaisen neulepussukan. Voin suositella ostospaikkaa. Tilaaminen ja maksaminen oli helppoa ja paketti tuli reilussa viikossa Kanadasta Suomeen.

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Hauskaa äitienpäivää!

Mietin kovasti, mitä haluaisin antaa äidilleni lahjaksi nyt äitienpäivänä. Puikoilta valmistui juuri sopivasti perjantaina uusi pitsihuivi jonka tyyli ja väri passaavat äidilleni hyvin, joten valinta oli helppo.Huivin malli on Jatan Zetor. Pidän kovasti mallikuviosta, koska se on yksinkertainen ja kesähuiviksi sopivan reikäinen. Neuloin huivin 4,5 mm pyöröillä. Lankana käytin Nordiasta ostettua Hjerte Garnin Alpaca Silkiä, joka on nimensä mukaisesti ylellistä alpakan (60 %), merinovillan (30 %) ja silkin (10 %) sekoitusta. Ohjeen reunuskaavioon oli pujahtanut yksi ylimääräinen silmukka joka kummitteli loppuriveillä, mutta se oli helppo huomata ja korjata. Tässä vielä lähikuva huivin mallikuviosta.Lopuksi vielä kukkasia omalle äidille ja kaikille muillekin äideille. Olette päivänne ansainneet!Jos joku tunnistaa, mikä puu on kyseessä, niin kertokaa. Tuommoisia kasvaa monta tuossa kerrostalojen välisellä sisäpihalla ja niiden kukkaloisto on upea näin keväisin.

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Wappukukkia ja juoksumainontaa

Vappu on juhlittu ja kelit olivat niin mainiot että naamakin sai vähän tervettä väriä pintaansa. Työkiireet ja harrastuskiireet (kuten PO:n mainio Viron-kiertue) ovat syöneet neulonta-aikaa, mutta jotain pientä olen saanut silti näperrettyä valmiiksi.Kukkarintaneulat on virkattu Stich'n Bitch: Koukussa, virkkaajan käsikirja -opuksen mallin mukaan erinäisistä langanjämistä. Osa rintaneuloista on jo lahjoitettu eteenpäin ja yksi värikäs koristaa omaa takinkaulustani. Helminauhat on tehty Hobbypointin helmistä.

Ensi lauantaina 9.5. kello 15 alkaen on taas suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa kun melkein 11 000 juoksijaa säntää Helsingin kaduille testaamaan kevätkuntoaan 21,1 km matkalla. Minäkin olen, sitkeästä siitepölyallergiasta ja vähäisistä harjoittelukilometreistä huolimatta, taas kerran mukana. Taktiikka on sama kuin aina ennenkin maratoneilla ja puolimaratoneilla, eli heti alusta asti täysiä liikkeelle ja lopussa jännitetään jaksaako juosta maaliin asti... Haastankin kaikki pääkaupunkiseudulla asustelevat mukaan kannustamaan kaikkia urheita juoksijoita kohti hienoja suorituksia!

Jos juoksujalka väpättää, mutta puolimaraton on vielä liian pitkä haaste, 31.5. juostaan perinteinen Naisten kymppi.