sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Oi joulupuu...

Veljen paketissa oli tänä vuonna joulukuusenvihreät asusteet Cascade 220 -langan upeasta Palm-sävystä (2409). Pipo on neulottu 78 silmukalla ja 5 mm sukkapuikoilla. Tupsu on valkoisista jämälangoista.

Lapaset ovat Elizabeth Zimmermannin Mittens from the Top -malli kirjasta Knit one knit all. Lapaset neulottiin peukaloinen kaikkineen tasona ja lopuksi sivu ommeltiin ja silmukoitiin kiinni. Lapaset istuvat tosi hyvin käteen ja ainaoikein-neule on mukavan paksua ja lämmintä.

perjantai 28. joulukuuta 2012

Pipoja

Sisko ja veljen vaimo saivat joululahjaksi tupsupipot. Malli on molemmissa sama Muita ihania -blogin Superhelppo syyspipo sillä muokkauksella, että kärkikavennukset on tehty joka toinen kerros. Raitapipossa on harmaata Sandnesgarnin Alfaa ja keltaista ja valkoista Isoveljeä. Raidat ovat ihan sattumanvaraisen levyisiä, ainoastaan värien järjestys on vakio. Valko-keltainen pipo on kokonaan Novitan Isoveljeä.

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa...

Joulu sujui tässä perheessä kuumeen ja oksennustaudin merkeissä, mutta hauskaa oli silti. Paketteihin päätyi tänä vuonna paljon itse tehtyjä lahjoja joista osan olen jo postannutkin, mutta muutama on vielä julkistamatta.

Osallistuin joskus kauan sitten lorukorttivaihtoon ja silloin ompelin muksulle pussin kortteja varten Ikean raidallisesta puuvillasta. Nykyään nuo kortit ovat yksi suosikkileluista ja niitä luetaan päivittäin. Halusin viimeistellä pussin etiketillä. Kirjoin askarteluhuovalle muliinilangalla "Lorupussi", leikkasin huovan sopivaan muotoon ja ompelin mustilla pistoilla pussiin kiinni. Siitä tuli niin hieno, että tein samalla veljen tytölle oman pussukan joululahjaksi. Siihen kirjoin "Loruja" ja kukkasen punaisella muliinilangalla.

Siskon kanssa askartelimme molemmille muutaman uuden lorukortin pusseihin.

perjantai 14. joulukuuta 2012

Kaksi vuotta

Kaksi vuotta sitten toimme kotiin pienen käärön. Viime viikonloppuna juhlittiin taas synttäreitä.

Juhlissa oli tarjolla suklaatäytekakkua, piparkakkuja ja cake popseja, eli kakkutikkareita. Kakkutikkarit olivat aika työläitä tehdä, mutta niistä tuli tosi hienon näköisiä ja ne maistuivatkin hyvältä.

lauantai 8. joulukuuta 2012

Add-a-Booties

Kenellekään ei tule enää yllätyksenä, että rakastan yli kaiken Elizabeth Zimmermannin yksinkertaisen nerokkaita neuleohjeita. Joululahjaneuleeksi valmistuivat hauskat Add-a-Bootee tossut Novitan Isoveli-langasta.

Tossujen ohje on kirjasta Knit one knit all. Kirjaa ei tietääkseni saa Suomesta mistään, mutta tilasin omani Englannista I Knit -kaupasta.

Tossut on neulottu 5 mm pyöröpuikolla. Harmaata lankaa meni melkein koko 100 gramman kerä, mutta sinistä jäi vielä jonkin verran jäljelle. Tossujen rakenne on nerokas. Pohjan puolikkaat silmukoitiin yhteen, eikä tossussa ole yhtään näkyvää saumaa. Hienointa noissa Zimmermannin neuleissa on niiden kolmiulotteisuus. Harva neulesuunnittelija osaa yhtä hyvin hyödyntää neulonnan mahdollisuudet tekniikkana.

torstai 6. joulukuuta 2012

Palmikkosukat

Otin viime viikonlopun junamatkalle mukaan kerän harmaata Nalle-lankaa ja 2,75 mm puikot. Matkan aikana kehittelin ihan oman sukkamallin. Sukat valmistuivat supernopeasti, vain kolmessa päivässä, eli näitä ehtii tehdä vielä monta paria pukinkonttiin.

Sukan etuosassa kulkee kolme yksinkertaista pitsiraitaa joiden välissä on palmikot. Varren takaosa on joustinneuletta ja kantapää on tiimalasi. Kiilakavennuksia ei tarvita, koska etuosan neulos on niin joustavaa. Ajattelin kirjoittaa näihin ihan oikean ohjeen, jos jotain kiinnostaisi neuloa samanlaiset. Pitäisi vielä keksiä sukille joku hyvä nimi.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulun helpoin pallo

Jos kirjoneuleiset joulupallot nostavat tuskanhien pintaan, kannattaa käydä ostamassa tupsulaite (tai askerrella pahvista sopivan kokoisia rinkuloita) ja pyöritellä jouluisen värisistä langanjämistä joulupallot kuuseen. Palloja voi myös käyttää joulupakettien koristeena.

Palloon voi hyvin yhdistää eri paksuisia ja sävyisiä langanpätkiä, jolloin saa käytettyä ne kaikkein pienimmätkin jämäkerät. Kuvan poropallo on viime joululta.