perjantai 25. lokakuuta 2013

Unisukat

Olen jo yli kymmenen vuotta nukkunut koko kylmän vuodenajan paksut 7 veljestä -langasta tehdyt villasukat jalassani. Alkuperäiset oranssit sukat ovat ukkini neulomat, mutta ne alkoivat olemaan jo niin puhki kuluneet ja moneen kertaan paikatut että tarvitsin uudet.

Sukissa on 52 silmukkaa, koska halusin niistä vähän väljät. Lanka on jotain muinaista 7 veljestä -lankaa ja sukkapuikot 3 mm. Vahvistettu kantapää ja sädekavennuskärki tulevat jotenkin luonnostaan näihin paksuihin sukkiin.

Ei erityisen kauniit, mutta toimivat.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Joustobody

Törmäsin viime talvena jossain neuleblogissa (muistaako kukaan missä?) neulottuun vauvan bodyyn. Tuo Benjamin's Growing Onesie -ohje vaikutti aika mainiolta, koska body on tehty kokonaan joustinneuleesta ja venyy ja kasvaa vauvan mukana.

Lanka on Wollmeisen merinovillaa sävyssä Grashüpfer. 150 gramman kerä riitti hyvin ja lankaa jäi vielä jonkin verran jäljelle. Rakastan tuota kirkkaanvihreää väriä joka suorastaan hehkuu. Bodyn neuloin muuten ihan ohjeen mukaan, mutta kaula-aukossa vähän sähläsin. Ohje on selkeä ja hyvin kirjoitettu, mutta mikään nopea pikaneule tuo ei ole koska silmukoita on aika paljon.

Bodyn mitoitus vastaa hyvin kokoaan, eli 6-12 kk koko on ihan sopiva 10 kuukauden ikäiselle. Koska meillä käytetään kestovaippoja, lisäsin haarakappaleeseen vähän lisää pituutta ja harkitsen myös "jatkopalan" neulomista, jolla haaraa saisi pidennettyä ja bodyn käyttöikää kasvatettua entisestään.

tiistai 15. lokakuuta 2013

Rinkulahuivi

Ystäväni täytti 30 vuotta ja halusin antaa jonkin muistettavan lahjan. Lankavarastostani löytyi Lana Grossan vaaleanpunaista merinovillalankaa jonka värin tiesin miellyttävän lahjansaajaa. Malliksi valitsin Novitan talvi 2012 -lehdestä löytyvän huivimallin jolla tein jo yhden huivin viime vuonna joululahjaksi, mutta se jäi silloin kuvaamatta.

Huivin mallineule on helposti muistettava ja mukava neuloa. Tarvitaan vain 150-200 grammaa worsted-vahvuista lankaa ja muutama ilta aikaa. Koska ensimmäisessä huivissa yhdistämissauma jäi rumaksi, tällä kertaa poimin aloitussilmukat ketjusilmukkaketjusta ja silmukoin lopuksi päät yhteen. Lopputulos oli vähän parempi, mutta ei vielä täydellinen.

tiistai 8. lokakuuta 2013

Synttäreitä ja sukkia

Blogini saavutti syyskuun lopulla jo huiman kuuden vuoden iän ja juhlan kunniaksi päätin palata sinne mistä kaikki alkoi, eli villasukkiin.

Tällä kertaa kyseessä on oma ohjeeni, jolla olen neulonut aikaisemmin jo kahdet sukat, harmaat ja vihreät. Blogisynttäreiden kunniaksi päätin julkaista sukkien ohjeen. Ohje löytyy pdf-tiedostona Ravelrystä tämän linkin takaa.

Nimesin sukat Karoliinan sukiksi siskoni mukaan, koska hänellä on aina villasukat jalassa. Suurin osa täälläkin esitellyistä sukista on päätynyt hänen käyttöönsä ja ilahdun aina suuresti kun tapaamme ja hänellä on minun neulomani sukat jalassa. Sukkien mallineule yhdistää helppoa palmikkoa ja pitsiä ja sen oppii nopeasti ulkoa. Nyt kun joulu jo pikkuhiljaa lähestyy, voin suositella tätä sukkamallia joululahjaneuleeksi, koska sukat valmistuvat nopeasti ja joustava malli istuu useimpiin jalkoihin. Kuvan oranssit sukat on neulottu Novitan Nalle Aloevera -langasta 2,5 mm puikoilla. Lankaa kului 75 grammaa.