tiistai 13. marraskuuta 2007

Pipoja pipoja...

Tässä joululahjojen teon ohessa on taas valmistunut, ylläri ylläri, PIPO!Lanka: Novita Aino
Ohje: Lauran imitaatio BB Tiinan piposta (Kuka BB Tiina??)

Pipo on ihana! Lämmin, pehmeä ja sopivan pirteän värinen pimeään syystalveen. Malli oli kiva neuloa kunhan ensin tajusi miten niitä silmukoita pitää kiepsautella. Pitää vielä neuloa huivi ja lapaset jotka sopivat tähän pipoon sitten kun ehtii. Oranssit Floricat ja loput Ainot pääsevät tähän käyttöön.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpäs siitä tuli hieno!
tv äippä

JYV kirjoitti...

Moi kaisa!
Olen yrittänyt tehdä tuollaista pipoa, mutta en oikein ole päässyt jyvälle noista ohjeista. osaisitko vielä selkeyttää tuota ohjetta että tyhmenpikin tajuaisi miten homma etenee? Varsinkin tuo silmukan "kiepsautus" tuottaa päänvaivaa.

Kaisa kirjoitti...

Minä tein silmukoiden siirron seuraavasti:
- Ensin nostin kaksi silmukkaa vasemmalta puikolta oikealle.
- Laitoin vasemman puikon kärjen ensin oikeanpuoleisen nostetun silmukan "takareunan" läpi ja sitten vasemmanpuoleisen silmukan "etureunan" läpi. (puikko menee molemmista silmukoista läpi vasemmalta oikealle, eli kuten oikeaa silmukkaa neulottaessa)
- Otin oikean puikon pois nostetuista silmukoista jonka jälkeen ne ovat takaisin vasemmalla puikolla, mutta päinvastaisessa järjestyksessä niin että vasemmalta oikealle tuleva silmukka on päällä.
- Tämän jälkeen neuloin silmukat niin että päällä oleva silmukka neulotaan oikein ja toinen nostettu ja kaksi seuraavaa silmukkaa nurin.

Tätä sitten toistetaan joka toinen kierros aloittaen aina kierroksen vaihtoa merkkaavan silmukkamerkin molemmin puolin olevista silmukoista siirtäen samalla silmukkamerkkiä näiden kahden silmukan oikealle puolelle.
Siinä vaiheessa kun pipon lopussa kavennuksia tuli joka kierroksella, en enää tehnyt noita silmukan siirtoja.

Toivottavasti tästä on apua. Kysy lisää jos jää askarruttamaan. En tiedä onko tämä "ainoa oikea" tapa tehdä tuo silmukoiden siirto, mutta näin se ainakin toimii aika nopeasti ja tulee suht siistiä jälkeä.

eidi kirjoitti...

Kiitos lisäohjeista, en ole vielä kerennyt yrittää kuinka onnistuu, mutta ennen joulua kyllä olisi tarkoitus saada ainakin yksi tuollainen pipo valmiiksi. Tuo ohje kuulostaa taas kovin monimutkaiselta, mutta eiköhän se minulle aukene kunhan otan puikot käteen :)

Heidi kirjoitti...

juu eidipä hyvinkin :) jäi kirjoitus kesken kun jo tallentui tuo kommentti.