torstai 12. tammikuuta 2012

Pieni ja helppo

Ihastuin talven Interweave Knits -lehden Petite Facile villapaitaan, kuten nykyään lähes kaikkeen missä on ainaoikein-neuletta. Ostin paitaa varten kolme kerää Rowanin syksyn uutuuslankaa Creative Focus Worsted, joka on keskipaksu villan ja alpakan sekoitus (75/25). Vaikka langan värikartta pursuaa mitä ihanimpia värejä, päädyin hillittyyn harmaaseen, koska se sopii hyvin rouheaan pintaneuleeseen.Paidan rakenne on tosi nerokas. Se neulotaan tasona aloittaen takareunasta ja edeten yhtenä kappaleena aina etureunaan saakka. Lopuksi vain ommellaan sivu- ja hihasaumat. Hihat muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Etuosa on osittain kaksinkertainen ja kerroksia yhdistää nappi. Lankaa kului 1,5-vuotiaan kokoon reilu puolitoista kerää.Kuvista näkee niin selvästi, miten meidän vauvasta on tullut ihan hujauksessa taapero. Hän kävelee jo tomerasti ja osoittelee kaikkea näkemäänsä etusormella ja sanoon "Tato!". Hämmästyn joka päivä siitä, miten paljon puhetta lapsi jo ymmärtää (paitsi kieltoja...) ja miten nopeasti sanavarasto karttuu.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää neulos ja malli = )
Mummo

Paula kirjoitti...

Voi ihana, sekä lapsi että neule :D Vaikka tätä vauva-aikaakin varmasti tulee vielä kaipaamaan ja on ihanaa (kaiken väsymyksen keskelläkin), niin voi että mä silti odotan tuota aikaa kun alkaa puhua ja voi ihan eritavalla pikkuhiljaa yhdessä touhuta asioita :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos äiti!

Kiitos Paula! On se tosi ihanaa kun lapsen kanssa pystyy jo oikeasti vähän kommunikoimaan, eikä aina tarvitse vain arvailla. Odota vain, se on yksi lyhyt hujaus kun teidänkin vauveli rupeaa jo kävelemään ja puhumaan. :)

helena kirjoitti...

Kiva malli! Mulle tulee tuo lehti, pitää painaa mieleen tämä, voisin toteuttaa kummitytölle joskus. Mulla ei tosin taida olla just nyt mitään sopivaa lankaa, täytyypä tarkistaa varastot!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Helena! Paita

on tosi nopea ja helppo neuloa ja lämmin näin talven pakkasilla, eli suosittelen!

hiphei.vuodatus.net kirjoitti...

tosi nätti paita :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos hiphei kommentistasi!

Kaisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anki kirjoitti...

Eksyin sattumalta blogiisi ja mitä taivaallisen ihania ompeluksia ja neuletöitä oletkaan tehnyt ja teet!
Ihastuin harmaaseen villapaitaan Petite Facille, joka sopisi 1.5 v lapsenlapselleni. Saisiko Sinulta ohjetta vai voikohan sen ostaa jostakin.

Mai Suominen kirjoitti...

Hei,

kiitos blogista, kauniita töitä!
Koitin hankkia tämän paidan ohjetta, mutta lehteä ei ole enää myytävänä. Olisiko sinun mahdollista vinkata hihojen osalta, miten nuo lyhennetyt kerrokset tehdään? Muutoin saan kiinni mallista kuviesi pohjalta.

Parhain terveisin, Mai

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Mai kommentistasi, ihanaa että pidät blogistani!
Olen taas ensi viikolla kotona ja voin kaivaa tuon lehden esiin. Käytännössä olkapäälle tehdään lyhennetyillä kerroksilla kiilat antamaan tilaa. Jos haluat niin voin ottaa ohjeesta kuvan ja lähettää sen sinulle sähköpostilla.

Mai Suominen kirjoitti...

Kiitos paljon Kaisa, ottaisin mieluusti tuollaisen lähetyksen vastaan! Osoite on mai.suominen (at) gmail.com.

Työ odottaa täällä kainaloiden korkeudelle neulottuna ; ) Voin lähettää sitten valmiista työstä kuvan - mikäli kiinnostaa vertailukohteena. Lankana minulla Marks & Kattensin Eco baby ull. Lienee siis ohuempaa kuin sinun versiossasi tässä.

Hyvää alkanutta vuotta!