lauantai 29. elokuuta 2009

Ja sukat on sillä makkaralla...

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, tilasin itselleni synttärilahjaksi ihanaa Noron Silk Garden Sock -lankaa, joka on 40% villaa, 25% silkkiä, 25% nailonia ja 10% kid mohairia. Neuloin S87 ja S245 sävyistä raidoittamalla itselleni puolipolvarisukat.Aloitin varren 75 silmukalla ja kaventelin siitä tasaisesti 60 silmukkaan jolla neuloin sukan loppuun. Vaihdoin sukkapuikot nilkassa alun 2,75 millistä 2,5 milliin että massiivisille pohkeilleni jää vähän enemmän tilaa. Lankaa kului tasan 121 grammaa (ostin vihdoinkin Clasulta keittiövaa'an).Taakse tein nurjilla silmukoilla sauman vanhanajan tyyliin. Mary Olkea lainaten:

"Esiäitimme siis tiesivät, että sukka on sekä mallikkaan näköinen että säären hoikkuutta tehostava, jos siinä keskellä takana kulkee hyvin näkyvä saumaa muistuttava kuvioraita."

Samassa vuonna 1948 alunperin julkaistussa kirjassa Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä Olki toteaa että:

"...uskomukset ja sadut kertovat haltijoilla ja kutoilevilla luonnonhengillä olevan väriltään epäpariset sukat...".Lanka on todella ihanaa. Koostumus ja värit ovat taattua Noroa, mutta tämä versio ei ole yhtä karkeaa kuin Kureyon Sock. Sukat ovat tiiviit ja varmasti lämpimät talvella. Varsia voi pitää suorassa tai taittaa makkaralle nilkkaan.

10 kommenttia:

SatuK kirjoitti...

Kauniit, todella. Voi miksi meninkään ostamaan sitä perhanan Puroa?? Seuraavalla kerralla ostan kyllä Noroa.

Pitääpä muistaa tuo nurja rivi takana, nimim. pohkeva.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos SatuK!
Heh, pohkeva on aika hyvä termi. Pitää ottaa käyttöön.

Tess kirjoitti...

Ihanat raitasukat! Pitäis kyllä tehä itelle joskus raitapolvarit. Jospa sitten, kun neulomisinto iskee taas kimppuun.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess!
Noro-raidat pitävät yksinkertaisissakin sukissa mielenkiinnon koko ajan yllä kun voi odottaa mikä jännittävä väriyhdistelmä tulee puikoille seuraavaksi.

arleena kirjoitti...

Olipas hauskat ja värikkäät. Noita pitäisin mielellän kylminä talvi-iltoina.

henna kirjoitti...

Tosi hauskat sukat! Värit on pirtsakat :)

Oon jo tosiaan nyt viikon sisällä ollu tyytyväinen, että leikkautin silmät. Kumma juttu, kun menee nukkumaan, eikä tarvi ottaa piilareita silmistä :D

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna ja Arleena!

Henna, vieläkin 2,5 v silmäleikkauksen jälkeen, iloitsen lähes päivittäin siitä ettei tarvitse enää sählätä piilareiden kanssa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kauniit sukat! Ihanat värit. Minä aloitin Puro-langasta kaulaliinaa Novita-lehden ohjeella. Kanerva-sävy on hyvä, pussissa odottaa vielä "Iltanuotio" neulojaa. Maalaushommat verottavat aikaa käsitöiltä mutta sitten syksyn pimeinä iltoina.
tv Äippä

Kaisa kirjoitti...

Minäkin ostin testimielessä kaksi kerää Puroa Ruska-sävyssä. Voisi vaikka pipon neuloa.

Neulisti kirjoitti...

Voi, miten ihanat. Tykkään itsekin tehdä sukat aina eri värisiksi, tulee paljon söpömpää jälkeä. :)