sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Nuuskamuikkusen kevättakki

Ompelin lapselle kevättakin Kotipalapeli-blogin takkihaasteen innostamana. Nimesin takin Nuuskamuikkusen kevättakiksi kellomaisen muotonsa ja vihreän värinsä takia.Takin kaavat on otettu Ottobre 6/2011 -lehdestä 86-senttisellä koolla, mutta muuten takki on tehty hyvin pitkälle yrityksen ja erehdyksen periaatetta soveltaen. Päällinen on Ikean raidallista paksua puuvillaa ja vuori sekä hupun reunus on ommeltu kirpparilta löytyneestä ohuesta villakankaasta.Ompelin takin yhden illan, yön ja aamun aikana hirveällä innolla niistä materiaaleista mitä kotoa sattui löytymään. Jouduin matkan aikana useamman kerran muuttamaan suunnitelmiani kun venymätön puuvillakangas ja ohut villakangas eivät millään meinanneet tehdä yhteistyötä. Ompelujärjestykseen ja vuoren ompeluun löytyi mainioita vinkkejä Tosimummon takkitutoriaalista.

Olen tosi tyytyväinen valmiiseen takkiin, vaikka joissain kohdissa jouduinkin käyttämään vähän kepulikonsteja. Eipähän tule samanlaista vastaan ihan joka taaperolla.

9 kommenttia:

Tähtianis kirjoitti...

Ihana!

Vilma kirjoitti...

Oi oi oi miten upea, söpö, ihana ja erinomainen takki! Ja laps siellä sisällä on suloinen myös. Kelpaa tepastella keväisillä kaduilla ja pihoilla noissa raidoissa. Kertakaikkisen upea vaate!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tähtianis ja Vilma kommenteista ja kehuista!

L-E kirjoitti...

Oi, ihana! Minkähän mittainen lapsi tuon takin sisällä on? Samaa kaavaa kun pitäisi soveltaa mutta pähkäilen kokoa :D.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos L-E. Lapsi on 81 cm pitkä ja takki on siis 86-senttisellä koolla tehty.

Neulisti kirjoitti...

Iki-ihana takki!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti!

Aino kirjoitti...

Aivan suloinen takki ja tyttö!

Serkkuterveisin Aino

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Aino!