tiistai 19. helmikuuta 2008

Target wave

Sain viime viikolla Book depositorystä tilaamani Knitting nature -kirjan. Sitä selaillessani muistui mieleen Villapeikon loistavat huovutetut Target wave mittensit ja halusin tehdä itselleni samanlaiset. Aloitin tekemään lapasia Sypressin alesta ostamastani Létt-Lopi villalangasta. Langan vyötteessä ei ollut tietoa tiheydestä enkä jaksanut tehdä mallitilkkua. Minulla ei myöskään ollut mitään hajua kuinka paljon lanka huopuu pesukoneessa. Kaikki katastrofin merkit olivat siis ilmassa.

Neuloin lapaset nelosen puikoilla ohjeen mukaan, mutta lisäsin joka suuntaan muutaman silmukan ja rivin ylimääräistä huopumisvaraa. Tein lapaset soveltuvin osin pyörönä, enkä tasona kuten ohje neuvoo, koska inhoan saumojen ompelua. Pesin valmiit kintaat 40 asteen lyhennetyssä pesussa ja kun otin ne koneesta ulos ne olivat täydellisen kokoiset!



Lanka on aika karheaa, mutta huovutus pehmensi sitä jonkin verran. Sanoisin että tuossa langassa lammas on vielä vahvasti läsnä, eikä sitä olla kemiallisilla käsittelyillä onnistuttu kadottamaan. Lapaset ovat ihan minun väriset ja tykkään tuosta mallista tosi paljon!



Edit: Käykääpäs vastaamassa neulojakyselyyn.

5 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Nätit lapaset! Ja niinku sanoit, sun väriset :)

Suvi kirjoitti...

Niistä tuli hienot! Kaunis väriyhdistelmä!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos paljon!

Heidi kirjoitti...

Olet voittanut blogiarvonnassani, olisitko ystävällinen ja lähettäisit minulle sähköpostia?
huopatossun@gmail.com
Haluaisin tehdä lisäkysymyksiä. =)

Onnea!

Kaisa kirjoitti...

Jee! Olo on kuin Hannu Hanhella :D