lauantai 31. lokakuuta 2009

Palatossut

Kyllästyin alpakkatakin hihan neulomiseen ja tajusin että joulu on jo kohta ovella. Nämä kaksi asiaa johtivat siihen, että pengoin hetken aikaa jämälankavarastoani ja poimin mukaan kaikki vadelman väriset ja ruskeat seiskaveikka-jämäkerät. Pari päivää myöhemmin oli mummon joululahja valmis.Nämä ovat perinteiset palatossut joiden ohje löytyy esimerkiksi Käspaikan nettisivuilta. Lankaa kului noin 110 grammaa kun neuloin 9x9 cm ruutuja 4 mm puikoilla. Siistien saumojen ompelu ei ole koskaan kuulunut taitovalikoimaani, ja siksi käsityön leima näkyy tossuissa aika vahvana. Onneksi mummot eivät yleensä ole kovin tarkkoja kun on kyseessä lapsenlapsen väkerrykset. Ja mummojen silmissä me kaikki pysymme aina lapsina, riippumatta iästä.

9 kommenttia:

helena kirjoitti...

Kivat palatpossut! Miten se joulu joka vuosi pääsee yllättämään? Minulle käy aina niin!

Riikka kirjoitti...

Just eilen aloin kutomaan samanlaisia isänpäivälahjaksi! Ja vähän sama ajatus oli mielessä: kaikki kelpannee kun lapsi itse väkertää..;) Ei ehkä niin kauheen miehekkäät tossut oo, vaikka "miesten" väreissä teenkin..=)

Sulla on kauniit väriyhdistelmät näissä! =)

Anonyymi kirjoitti...

Saumat voi myös virkata ainakin tossuissa. Kokeile seuraavissa. Hyviltä nuo näyttää ja käyttömukavuus on pääasia. Minä teen vinkistäsi sitä baktushuivia puro-langasta, vähän yli puolenvälin on ja ihan hauskalta näyttää.
tv Äippä

Kaisa kirjoitti...

Helena, oikeassa olet. Joulu tulee aina ihan liian nopeasti.

Riikka, kyllähän tuommoinen geometrinen malli käy ihan yhtä hyvin miehellekin. Ainakin ilman vaaleanpunaista :)

Äiti, pitää ensi kerralla kokeilla saumojen virkkausta. Olisi voinu tulla siistimmät.

SatuK kirjoitti...

Kivat tossut! Meillä on aika kylmät lattiat ja vierastossuille olisi tarvetta. Näihin saisi hyvin kulutettua Seiskaveikkojen jämät!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos SatuK!
Nuo tossut sopivat hyvin vierastossuiksi koska yksi koko sopii useimmille tossut pysyvät hyvin jalassa vaikka ovatkin vähän reilun kokoiset. Eri värivaihtoehdoilla voisi saada aika veikeän näköisiä tossuja, jos vaikka tekisi joka ruudun eri värillä :)

Tess kirjoitti...

Blogistani löytyy sulle jotain :)

Nätit tossut!

Sähis kirjoitti...

Hauskat tossut =) Itselläni on työn alla samanlaiset hahtuvalangasta. Ja aion vielä huovuttaa ne pesukoneessa jahka valmistuvat. Saa nähdä mitä niistä tulee =)

ElioS kirjoitti...

Voi miten kivat. :) Pitäisiköhän itsekin tehdä jotkut tuontapaiset...