sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Raitatakki

Neuloin uusimasta Moda-lehdestä (1/2011) Sanna Vatasen suunnitteleman vauvan jämälankatakin. Ohjeen takki on tehty puuvillasta, mutta omani neuloin Nalle-langan jämistä jotka löytyivät kaapista. Ohje on tosi hyvä ja selkeä, mutta pituutta lisäsin muutaman sentin takin helmaan. Koolla 1-6 kk tuli 2,5 kuukauden ikäiselle juuri sopiva takki, mutta en usko että tuo menee enää puolivuotiaalle. Lankaa kului vähän alle 100 grammaa.Aamulla kun heräsin lämpömittari näytti -26 astetta. Ihan kurjaa kun ei päästä kylmyyden takia vaunulenkille vaikka ulkona olisi upea auringonpaiste. Odotan jo kevättä ja kesää aivan hurjan kovasti.

11 kommenttia:

riikka kirjoitti...

Kaunis takki kauniilla vauvalla =)

Maiju kirjoitti...

Suloinen takki ja pikkuinen :)

Anonyymi kirjoitti...

kiva takki. Ehkä -26 on liikaa mutta jos vaan itse tarkenee niin aika kylmiin keleihin voi kyllä lähteä vauvan kanssa, vaunuissa on yllättävän lämmin kunhan vaan suuaukon tilkitsee kunnolla (ja riippuhan se vaunuistakin toki). Laita mittari kuomun alle niin pystyt seuraamaan "tilannetta"

nimi. viimetalvena melkein kelissä kun kelissä vaunulenkkeillyt.

Heidi kirjoitti...

Ihana raitatakki suloisella vaavilla :) .

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Riikka, Maiju ja Heidi!

Anonyymi, tuo lämpömittari-idea on hyvä. Pitää kokeilla.
Tuosta vaunukorin tilkitsemisestä voi olla montaa mieltä, koska kun lämmin ilma pysyy kopassa, myös ilman hiilidioksiidipitoisuus saattaa nousta korkeaksi. Siinä tavallaan menee koko idea ulkoilusta jos vauva joutuu hengittämään tunkkaista ilmaa.

kio kirjoitti...

Todella söötti vauva ja takki!

SatuK kirjoitti...

Hieno takki ja ihana vauva!

Merruli kirjoitti...

Voi että ovat kauniit -niin vauva kuin hänen uusi neuletakkinsa! Jokohan tänä sunnuntaina olisi ulkoilukelit, itsekin jo kaipaisin vaunulenkille.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Kio, SatuK ja Merruli!

Tänään oli enää -3 astetta ja pystyttiin käymään pitkällä lenkillä!

Saara kirjoitti...

Ihana pikkuneiti pirteässä neuletakissa!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Saara!