sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Synttärilahjoja, osa 1

Ihan kuin joululahjoissa ei olisi jo tarpeeksi keksimistä, sekä siskolla ja veljellä (kaksoset) että miehellä on synttärit joulun lähipäivinä. Koska inhoan kaupoissa ravaamista yli kaiken, olen taas kerran yrittänyt tehdä itse mahdollisimman suuren osan lahjuksista.

Veli saa tänä vuonna synttärilahjaksi pipon. Ohje on Jared Floodin Turn a Square.Pipo on neulottu Sandnes Garnin tummanruskeasta Smartista ja Twilleysin punertavasta Freedom Spiritistä. Aluksi neuloin pipon muuten ohjeen mukaan, mutta tein suorasta osuudesta puoli tuumaa (eli reilun sentin) pidemmän. Piposta tuli liian lyhyt eikä se ylettänyt kunnolla korville. Kieriskeltyäni hetken itsesäälissä, poimin aloitusreunasta silmukoita ja neuloin lisää reunusta niin kauan kuin ruskeaa lankaa riitti. Piposta tuli näin paljon lämpimämpi kun korvien päällä on kaksinkertaisesti neulosta.

Toivottavasti veli tykkää pipostaan. Ja jos ei tykkää, niin onneksi aina voi neuloa uuden.

5 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hyvältä se ainakin näyttää! Mulla kävi sama juttu palmikkopipon kanssa aiemmin, liian matala tuli. Poimin silmukat ja lisäsin joustinreunan ja tosi hyvä lopputulos! =) Itsekin ajattelin vielä tällä ohjella kutoa jouluksi yhden pipon, jos vaan kerkee...

SatuK kirjoitti...

Kiva pipo. Mulla on sama malli harkinnassa, myös joululahjaksi.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos SatuK ja Riikka!

Tuo pipo oli tosi nopea tehdä, eli varmasti vielä ehtii jouluksi.

Minun pitäisi tänä iltana neuloa viimeisen joululahjasukan kärkikavennukset valmiiksi. Ei tässä mikään kiire vielä...

helena kirjoitti...

Varmasti veli tykkää! Hienosti "pelastettu" pipo.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Helena!
En ole ennen kokeillut pipon "jatkamista", mutta yllättävän hyvä siitä tuli.