maanantai 8. marraskuuta 2010

Tuubit

Vaikka paksut ja lämpimät villapaidat näyttävät ihanilta, en yleensä tykkää käyttää sellaisia. Tunnen oloni tukalaksi ja ahdistuneeksi. Nyt kuitenkin olen löytänyt mainion kompromissineuleen, joka lämmittää juuri sopivasti, mutta ei tee samalla tavalla tukalaa oloa kuin kokonainen paita. Nimittäin tuubi.Ensin tein itselleni tuubin Cascade 220 -langasta Dropsin ohjeella. Neuloin tuubille vähän enemmän pituutta kuin ohjeessa, että sain koko kaksi vyyhteä (eli 200 grammaa) kulutettua loppuun. Palmikkokuviota toistin 11 kertaa.

En ole ennen neulonut Cascade 220 -langasta mitään, ja pidin langasta kovasti. Valtavan laaja värikartta, hehkuvat värit ja kohtuullinen hinta ovat mainio yhdistelmä. Palmikkokuvio tulee kauniisti esiin kiiltävän sileästä neulepinnasta. Tuubi toimii hyvin sisäkäytössä neuleen korvikkeena, mutta myös kaulurina takin alla.

Koska pidin omasta tuubistani niin kovasti, piti siskollekin saada tuubi. Ostin tuubia varten kolme kerää Novitan pinkkiä Isoveli-lankaa joka sopii viime talvena neulotun tupsupipon kaveriksi. Otin vähän mallia uusimman Suuri Käsityö -lehden (11-12/2010) tuubista ja loin 130 silmukkaa 6 mm pyöröpuikolle. Neuloin ensin noin 50 cm sileää neuletta ja loppuun tein kymmenen kerrosta joustinta.Tästä tuubista tuli vielä monikäyttöisempi kuin ensimmäisestä. Sitä voi käyttää ponchona joustinneule ylöspäin, kaulurina, huppuna joustinneule alaspäin, takin päällä tai alla... Tykkään!

7 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Onpas kätsiä. Tuota lankaa pitäis ostaa, kun kaikki sitä kehuu! Sais vaan noita entisiä kulutettua eka pois.. Nätti masu =)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Riikka!
Joo, ei tuo ihan suotta ole Ravelryn suosituin lanka. Sopii mielestäni hyvin etenkin asusteisiin.

Maiju kirjoitti...

Ihania tuubeja, mutta kyllä tuo muhku siinä tuubien alapuolella on vielä ihanempi :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Maiju!
Se muhku voisi kyllä jo pikkuhiljaa syntyä... Laskettu aika meni jo lauantaina eikä mitään synnytyksen merkkejä ole vieläkään havaittavissa. :)

henna kirjoitti...

Hienoja tuubeja! Tuo vois olla mullekin sopiva neulemuoto, kun hikoilen aina niissä villapaidoissa. Olis helppo ottaa poiski, ku alkaa tulla kuuma.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna! Juu, tuubit ovat käytössä tosi käteviä. Jos tulee kuuma, sen voi vetää joko pois hartioilta kaulaan tai tietysti ottaa kokonaan pois :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi Kaisa!
Toivottavasti muhku on jo päässyt vapauteen :) Tulkaa sitten näyttäytymään töissä joskus, jeh
Terkuin,
E