maanantai 25. lokakuuta 2010

Raitasukat

Tarvitsin junamatkalle jotain helppoa ja nopeaa neulottavaa. Nappasin mukaan kolme Nalle-kerän jämää sekä kolmen millin sukkapuikot ja neuloin raitasukat.Sukissa toistuu aina yksi oranssi ja yksi pinkki rivi peräkkäin. Siitä muodostuu jännä efekti. Yhdessä valossa sukat näyttävät oransseilta ja toisessa taas pinkeiltä. Vastaavan efektin voisi saada aikaan esimerkiksi vihreällä ja turkoosilla raidoittaen. Varren lyhyt resori, kiilakantapää ja samalla tekniikalla tehty kärki on neulottu tummanruskealla kontrastivärillä. Kärjen sauman jätin sukan päälle ja silmukoin sen kyökkipistoilla Tarjan tyyliin. Sukat on neulottu 56 silmukalla ja lankaa kului yhteensä noin 65 grammaa.Aluksi noita kerrosten vaihtumiskohtia oli tosi hankala saada siisteiksi. Jippona on kiertää kerät aina langanvaihtokohdassa samaan suuntaan toistensa ympäri jolloin saumasta tulee siisti eikä siihen jää reikiä. Lankaa ei myöskään saa kiristää liian tiukalle.

Pidän sukista kovasti, koska ne ovat vähän erilaiset mitä olen ennen tehnyt. Pienellä ja helpolla tavalla yksinkertaisista perussukista tuleekin jotain erityistä. Istuvuus ei ole maailman paras, mutta eiköhän nuo jollekin kelpaa. Ainakin joulupukille.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä on tosi kivat :)

-Meriikka

Tess kirjoitti...

Aika hauskat! Mun piti isosta kuvasta tarkastaa, että ethän sie huijaa ;D

Emmanuelle kirjoitti...

Vähänkö hienot sukat! Minunkin piti katsoa isoa kuvaa ennen kuin uskoin, että sukat ovat raidalliset.

Nyt tekis mieli neuloa nallesukat. :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Meriikka, Tess ja Emmanuelle!
Hassu kyllä tuo optinen harha mikä noista kapeista raidoista syntyy. Kuvaa suuremmaksi klikkaamalla raidat näkyvät ihan selvästi, mutta pikkukuvassa sukat näyttävät yksivärisiltä.

Neili kirjoitti...

Kivat sukat.
Minäkin ihmettelin raitoja...

Annika kirjoitti...

Todella hienot! Ja näyttää vielä lämpimiltä kaiken lisäksi :)

Neulisti kirjoitti...

Tosi hauska idea tuo värien sekoittaminen tällä tavoin! Saa kyllä tarkkaan katsoa ennen kuin huomaa, että onkin oikeasti kahta eri väriä. :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti kommentista!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Neulisti kommentista!