perjantai 10. kesäkuuta 2011

Mökkiläisen raparperipiirakka

Vauvansukkavertailu jatkuu vielä, mutta tähän väliin lähetän teille terveiset mökiltä!

Elohopea huitelee kolmessakymmenessä ja aurinko lämmittää ihanasti kun lukee kirjaa riippumatossa (lapsen ollessa päiväunilla...). Tänään päiväkahviaikaan teki mieli jotain makeaa ja leivoin takapihan raparpereista piirakan. Koska ruokakaapin sisältö oli hieman vajavainen, jouduin taas kerran soveltamaan.



Mökkiläisen raparperipiirakka

Pohja:
4 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 grammaa voita/margariinia tai sopivasti rypsiöljyä
1 dl jogurttia tai piimää
1 kananmuna

Päälle:
Raparperia
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää pehmeä voi tai margariini ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Jos käytät öljyä, kaada pullosta taikinan sekaan vähän kerrallaan sekoittaen kunnes koostumus on sopivan murumainen.

Ota noin 1/3 murutaikinasta erilleen. Sekoita lopun taikinan sekaan jogurtti ja kananmuna. Maustamaton jogurtti käy parhaiten, mutta minä käytin hedelmäpommijogurttia koska sitä sattui kaapista löytymään. :)

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Jos teet tupla-annoksen, saat pellillisen piirakkaa.

Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Minä käytin neljä pientä vartta, mutta olisi sitä voinut olla enemmänkin. Kaada raparperinpalat piirakkavuokaan taikinan päälle.

Sekoita rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri keskenään ja kaada raparperien päälle. Ripottele lopuksi piirakan pinnalle se muruseos joka otettiin talteen pohjaa tehtäessä.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

marianne kirjoitti...

On ollut hauska lukea vauvasukka vertailua. Ihanan insinöörimäinen ote asiaan. :) Oma insinöörimieheni ei ole ihan tyypillinen, mutta kaverin miehen tapa elää asioita on juuri tällainen. Oma "vauvani" tarvitsee sukat kokoa 43, joten saanee tyytyä perussukkiin, toki eri värejä ja materiaaleja tilanteen mukaan. 7- veljestä kulutukseen, puuvilla-villa -kesäsukaksi, ja olen myös kokeillut ohuita villasekoitelankoja, joiden väitetään hiostavan vähempi. Äidin tekemät kelpaa.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Marianne hauskasta kommentista! Olen joskus töissä kuullut (miespuoliselta insinööriltä) olevani enemmän putkiaivo kuin suurin osa miehistä! :)
Puuvilla-villasukkalankaa en olekaan vielä kokeillut, mutta se kuulostaa ihanalta materiaalilta kesäsukkiin.