perjantai 5. marraskuuta 2010

Annamoa-inspiraatio

Kävimme viime viikonloppuna Ikeassa ostoksilla ja mukaan tarttui 1,8 metriä Annamoa-nimistä paksua puuvillakangasta. Kankaan tilkkutäkkimäisyys sai inspiraation virtaamaan ja yhtenä iltana surauttelin ihan käsivaralta ja hyvin vähäisellä suunnittelulla vauvanpeiton ja kauppakassin.Peitolla on leveyttä 64 senttiä ja korkeutta 85 senttiä. Tausta on valkoista lakanakangasta jonka taitoin etupuolelle kehystämään peittoa. Välissä on ohut polyestervanu jonka tikkasin kiinni kankaisiin ompelukoneella ruutujen reunoja pitkin. Tikkaukset tein kirkkaanvihreällä langalla niin että ne erottuvat.Kauppakassia varten leikkasin kankaasta kaksi pinkkiä ruutua joissa orava pelastaa häkkilintua juustohöylän avulla. Vuoritin kassin valkoisella lakanakankaalla ja tein sisäpuolelle pienen taskun puutelistalle lakkakuvioisesta ruudusta. Kahvat tein kankaan reunan jämäpaloista. Ompelin vuoren ja päällisen niin, että vuori näkyy vajaa puoli senttiä kassin reunan yläpuolelta. Kassin tikkaukset on tehty samalla kirkkaanvihreällä langalla kuin peitonkin. Kassista tuli niin tukeva ja kestävä että sillä uskaltaa hyvin kantaa maitotölkkejä kaupasta kotiin. Ja onhan se aika persoonallisen näköinen, ei ole samanlaista ihan jokaisella vastaantulijalla.

Impulsiivinen ja inspiraatioon perustuva ompelu on tosi hauskaa ja siinä oppii paljon. Monesti epäonnistumisen pelko on tekemisen pahin este.

10 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Vautsi! Tosi hienot. Aivan ihanat kuosit ja passaa hyvin tarkoituksiinsa. =)

Heidi kirjoitti...

Hauskaa kangasta, täytyy itsekin tutkin Ikean kangasvalikoimaa näin joulun alla, ties mitä ihanaa löytyy =)
Todella ihana tuo kassi.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Riikka! Minäkin tykkään tosi paljon tuosta kankaasta.
Tuli äsken mieleen, että ehkä se orava aikookin syödä sen linnun juustohöylän avulla, koska ainakin linnunpoikaset niille maistuvat...

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Heidi!
Ikean kangasosasto on kyllä tosi kiva paikka. Ihania värejä ja kuoseja tosi halvalla.

norsis kirjoitti...

Ihana kangas! Ehkä pakko saada :D Ikean kankaat on niin ihanan halpoja, silti ei ole tullut koskaan ostettua :S Makee toi kassi!

Sude kirjoitti...

IHANA kassi. Täytyypä komentaa Ikean lähellä asuva miniäni etsimään anopille kankaita. Minäkin haluaisin tuommoisen kassin

Kristiina kirjoitti...

Nää on hienot! Samoin tuo raitahaalari. Just eilen luin Retrovauvat-kirjaa ja haalari on aivan kuin sen kirjan sivuilta. Tiesitkö muuten, ett 40-luvulla on ehdotettu suomalaiseen almanakkaan uusiksi etunimiksi mm. Sorjikki, Purjo, Öntyri ja Ongelma. Ongelma!?

Kaisa kirjoitti...

Norsis, Ikeassa iskee usein kangasosastolla valinnan vaikeus. Kun on paljon kivoja vaihtoehtoja, ei osaa päättää ja lopulta poistuu paikalta tyhjin käsin. :)

Sude, idea on ihan vapaasti käytettävissä ja jalostettavissa. Mulla on vielä pala tuota kangasta jäljellä ja olen jo kovasti pohtinut, mitä kivaa siitä vielä keksisi.

Kristiina, minäkin olen selannut sitä retrovauvakirjaa joskus kirjakaupassa. Ihania kuvia täynnä koko kirja. Heh, mainioita nimiä. Etenkin tuo Purjo on aivan loistava. Pitääkin ehdottaa miehelle :)

henna kirjoitti...

Ihana kangas! Ja hienot tuotokset siitä :)

Anonyymi kirjoitti...

Lähettäisitkö sähköpostiosoitteesi, niin voisimme kirjoittaa teille neulomiseen liittyvän yhteistyöpyynnön. Kiitos jo etukäteen vastauksestanne. Meillä olisi teille yhteistyöehdotus neulomiseen liittyen: luonnossanet@gmail.com

Laitathan vielä viestiin blogisi nimen ja osoitteen, niin vastaamme siihen mahdollisimman pian!