sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Minimalist Cardigan

Päästin epäonnisen Joukahaisen vihdoinkin päiviltään ja otin langan parempaan käyttöön. Halusin langasta itselleni neuletakin. Malliksi valitsin Minimalist Cardiganin joka on alunperin julkaistu 2007 syksyn IK:ssa. Koska en kyseistä lehteä omista, ostin ohjeen IK:n nettikaupasta huimaan 5,5 $ eli reilun 3,5 € hintaan.Lanka on Asa Gjestal Spinnerin Jannea (85 % villa, 15 % polyamidi) jota neuloin 4,5 mm pyöröpuikoilla. Valmis 34 tuuman kokoinen takki painaa 444 grammaa, eli lankaa kului yllättävän paljon. Neuloin muuten ohjeen mukaan, mutta pidensin helmaa viisi senttiä.Ohje on hyvin kirjoitettu ja helppo. Pidän kovasti mallineuleen röpelöisestä pinnasta ja tietysti ihanasta poltetun oranssin väristä. Takki on aika kuuma ja kutittaa hieman herkkää hipiääni, mutta kyllä takille varmasti talvella tulee käyttöä. Jonkinlaisen kiinnitysmekanismin tuohon voisi keksiä ettei ihan lerpota päällä.

16 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis neuletakki!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess!

nienor kirjoitti...

On kyllä niin kaunis neule! Itselläni on tekeillä neuletakki juuri tuosta samanvärisestä Jannesta, saa nähdä mitä siitä tulee :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Nienor! Toivottavasti sinunkin takkisi onnistuu hyvin.

Tui kirjoitti...

Oooh kuinka ihana minimalisti! Tuo väri on aivan ihana, täytyy saada itselle!

tiinaf kirjoitti...

Onpas kaunis neuletakki! Ja mikä väri!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tui ja Tiinaf!
Poltettu oranssi on mielestäni yksi kauneimmista väreistä ja sopii erityisen hyvin näin syksyyn.

helena kirjoitti...

Joskus kannattaa vaan luovuttaa ja purkaa :) Ja yntyihän Joukahaisesta nyt tosi kaunis uusi takki! Toivottavasti ei ole liian karhea sitten tositoimissa!

Kaisa kirjoitti...

Oikeassa olet, Helena!

Kesän jäjiltä iho on tottunut puuvillaan ja trikooseen, mutta kun kylmemmät ilmat tulevat (jos tulevat...), eiköhän villakin tunnu taas mukavalta. Kestää vain vähän aikaa tottua.

Vilma kirjoitti...

On kyllä hieno neuletakki, ja väri on aivan upea.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Vilma!

SatuK kirjoitti...

Hieno malli ja upea väri! Sun hiuksetkin on todella kivat.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos SatuK!
Käkkärä tukka on siunaus ja kirous samassa paketissa. Koskaan ei voi illalla tietää, missä kuosissa tukka on aamulla kun herää :D

.k kirjoitti...

Hei, kävit kyselemässä laccy baktuksen kokoa. 2 x shibui sock vyyhti pingotettuna on päästä päähän levitettyjen käsien verran ja leveys oli kyynärpäästä sormenpäihin.
Ei ollu mittanauhaa :)
Mutta menee kaulan ympäri ihan reippaasti olematta liian leveä.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos tiedosta!
Pakko kyllä kokeilla tuota mallia. Sukkalankaakin löytyy muutama kerä ja vyyhti tuolta hyllystä odottamasta :)

henna kirjoitti...

Ihana takki! Mäkin oon suunnitellu, että tekis talveksi jonkun tuon tapaisen melkein-perus-takin, jota vois töissä pitää.