sunnuntai 24. elokuuta 2008

Minttumaari

Aion rouviintua syyskuun puolessavälissä ja kuten kaikki tietävät, syyskuun säät voivat olla hyvin arvaamattomat (vaikka olenkin vakuuttunut, että silloin on hellettä). Koska hihattomassa hääpuvussa saattaa tulla kylmä siirtymätaipaleilla, neuloin huivin lämmittämään hartioita. Pukuni on ommeltu valkoisesta ja punaisesta pellavasta ja siksi huivin väriksi valikoitui punainen.Kuvassa huivi näyttää aika oranssilta, mutta oikea väri on jossain kirkaanpunaisen ja tummanpunaisen välimaastossa. Huivin malli on Minttumaari 2/07 Ullasta. Malli on mukavan yksinkertainen mutta silti kaunis. Mallikuviota on helppo seurata eikä huivissa sen takia ole yhtään virheitä. Toistin kakkoskaaviota kaksitoista kertaa.Huivi on neulottu miehen vanhempien Perusta tuomasta ihanaisen pehmeästä ja kiiltävästä baby alpakasta. Lankaa kului 4 mm pyöröpuikoilla neulottaessa noin 125 grammaa. Huivi on noin 130 cm leveä ja 75 cm korkea. Huivin neulominen oli tosi mukavaa ja se valmistui nopeasti.

14 kommenttia:

arleena kirjoitti...

En ole aivan varma, saako onnitella etukäteen.
Oikein paljon onnea ja kaunista lempeää syysaurinkoa hääpäiväksi.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos paljon! Parina edellisenä vuotena syyskuu on ollut tosi lämmin ja aurinkoinen, eli toivottavasti sama jatkuu tänäkin vuonna vaikka kesä onkin muuten ollut sateinen.

Eila kirjoitti...

Onpa kiva nähdä Mittumaari punaisena, onoikein kaunis!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Eila!

helena kirjoitti...

Hienosti onnistunut Minttumaari ja kauniisti pingoitettu kun reunat ovat noin nätit :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Helena!
Meillä on 120 cm leveä petauspatja vuodesohvaa varten ja se on aivan täydellinen pingotusalusta. Se on tarpeeksi iso, nuppineulat tarttuvat hyvin kiinni ja ruutukuvion ansiosta huivi on helppoa saada suoraan.

Elisa kirjoitti...

Upia huivi! Miekin olen harkinnut Minttumaarin neulomista, sitä ennen pitää tosin yhden shettiksen valmistua :)

jules kirjoitti...

upea huivi! Minullakin on juuri sama huivi, saman värisenäkin puikoilla. Toivottavasti siitä tulee yhtä hieno!

SatuK kirjoitti...

Kaunis huivi! Kun kerran lupaat se olevan helppo, ehkä mäkin uskallan kokeilla. Jostain syystä koen kolmiohuivien neulomisen jotenkin superhaastavaksi.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Jules ja SatuK!
Satu, vaikka huivi on helppo, ohje oli aika vaikeasti kirjoitettu, eli kannattaa varmaan katsoa mallia jonkin toisen pitsihuivin ohjeesta jos ei niitä ole aikaisemmin tehnyt. Ideana tuossa ohjeessa on kuitenkin se, että tehdään kolme ainaoikein silmukkaa reunaksi, sitten neulotaan kaavion rivi kerran, sitten tehdään yksi oikea silmukka keskelle, neulotaan kaavio uudelleen samalla tavalla ja lopuksi tehdään kolme silmukkaa ainaoikeaa. Nurjalla neulotaan muuten nurjaa paitsi nuo ainaoikeinsilmukat.

Henna kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Ja tsemppiä häävalmisteluihin :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna!
Pelottaa vähän nuo järjestelyt kun tässä on ollut niin paljon muuta hässäkkää että en ole ehtinyt tehdä paljon mitään juhlien eteen. Onneksi se edellinen viikko on lomaa ja silloin ehtii tehdä aika paljon asioita.

Pirena kirjoitti...

On se vaan hieno tuo huivisi, väriä myöten.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Pirena!