lauantai 7. toukokuuta 2011

Mekko

Olemme menossa parin viikon päästä hautajaisiin ja miehen kanssa mietimme kovasti, miten vauva kuuluisi pukea sinne. Koska kokomusta ei ole oikein vauvan väri, päädyimme neutraaliin harmaaseen. Ostin Eurokankaasta täplikästä ohutta puuvillakangasta ja valitsin mekkomallin uusimmasta Ottobre-lehdestä (3/2011). Vuori on vieläkin ohuempaa oranssi-pinkkiä kukkakangasta.Koska mekko on vuoritettu ja siinä on takana lyhyt vetoketju, ompelutaitoni joutuivat todella koetukselle. Luin ohjeen läpi ainakin kymmenen kertaa ja yritin muutenkin olla superhuolellinen ja näin onneksi vältyin pahemmilta virheiltä. Kyllähän tuon itsetehdyksi tunnistaa jos lähemmin tutkii, mutta se ei haittaa.Tein meidän alle 70-senttiselle tytölle mekon koon 74 mukaan ja siitä tuli tosi kittana. Toki lapsi on aika isokokoinen, mutta en usko että tuo mekko mahtuu kenellekkään oikeasti 74 senttiä pitkälle vauvalle. Jotenkin oletin, että ompelulehdessä nuo kokomerkinnät olisivat lähempänä todellisuutta kuin valmisvaatteissa, mutta nyt vähän harmittaa. Toivottavasti mekko mahtuu vielä parinkin viikon päästä kun sitä tarvitaan. Aion pukea mekon alle vielä valkoisen bodyn ja sukkahousut jotka entisestään vievät väljyyttä pois mekon alta.Kuvista huomaa tosi selvästi miten nopeasti tuo muksu kasvaa. Kuun lopussa tulee jo puoli vuotta täyteen. Vauva syö jo pottua, porkkanaa ja omppua, vaikka äidinmaito on toki edelleen tärkein ja suosituin ravinnon lähde. Eilen opittiin pyörähtämään masulleen ja tänään kokeiltiin ensimmäisen kerran, suurella menestyksellä, yhdistelmävaunujen ratasosaa. Ympäröivät tapahtumat kiinnostavat valtavan paljon ja kaikki mikä osuu käteen menee aina suoraan suuhun.

4 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Ai kun söpö mekonkuluttaja :)

henna kirjoitti...

Tosi kiva, kirjoitin pitkän tekstin ja google sen hävitti...

Tulin pitkästä aikaa lukemaan sun blogia ja huomasin, etten oo edes huomannu saati onnitellu teidän pikkuprinsessan syntymää! ONNEA siis oikein roppakaupalla koko perheelle! suloinen tyttö, äitinsä näköinen, ja kasvaa vauhdilla :)

Ihania neuleita ja mekon oot tehny! Hyvä tietää, että tuo mekko-ohje oli nafti, koska oon pikkuisen pyöreälle yksivuotiaalle neidille tekemässä samaa mekkoa.

Tuo pallohelistin on hieno! Ostin saman kirjan, kun tuli vastaan, aivan loistavia ideoita niin lapsille kuin koululaisillekin toteutettavaksi.

Tuosta koolauksesta vielä, siitä tulee yllättävän vähän sotkua. Helpointa on mikrokoolaus, mutta itse tykkäsin eniten kattilasta. Laitan lyhyet ohjeet vielä blogiini, niin muutkin voivat ottaa vinkkejä.

Mukavaa kesänodotusta pikkuneidin kanssa!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Sude!

Kiitos Henna!
Joo kannattaa ehdottomasti tehdä vähän isomman koon mukaan tuo mekko, koska se ei haittaa vaikka olisikin vähän väljä ja onhan se jossain vaiheessa kuitenkin sopiva.
Se kirja on kyllä aivan mainio. Pitää ensi talvena katsella kirpparilta joku halpa ulkohaalari ja tehdä se mainio liukurihai mäenlaskuun.
Tosi hyvä jos viitsit laittaa koolausohjeita blogiisi. Pitääpä rohkaistua kokeilemaan. :)

riikka kirjoitti...

Hyvän näköinen mekko siitä tuli ja toivottavasti ei ihan heti jää kittanaksi =)