lauantai 14. tammikuuta 2012

Pienille sormille ja varpaille

Neuloin lämmikettä kahdelle keväällä syntyvälle vauvalle. Mukavaa miten pienistä jämälankanöttösistä syntyy (toivottavasti) käyttökelpoista lämmikettä.Pinkki setti on tehty Hjertegarnin Alpaca Silk -langasta, valkoiset sukat ovat Novitan Nallea ja lapaset Regia Silk -sukkalankaa. Sukkien malli on tuttu Junasukka. Pinkkeihin sukkiin tein ainaoikein-kantapään, joka näyttää aika hyvältä tuossa mallissa. Lapasten ohje on omasta päästä. Vastaavia lapasmalleja on jo olemassa, mutta kirjoitin tämän oman mallini ohjeen ylös, jos joku sattuu sellaista kaipaamaan.

Vauvan lapaset

Noin 20 g DK tai sukkalankavahvuista lankaa
3 mm sukkapuikot

Luo 36 silmukkaa ja neulo 1o kiertäen, 1n -joustinta 30 kerrosta. Neulo tämän jälkeen sileää neuletta 20 kerrosta. Kavenna lopuksi ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa ssk-kavennus (nosta, nosta, neulo nostetut takareunoista yhteen) ja toisen ja neljännen puikon alussa kaksi oikein yhteen. Jatka kavennuksia kunnes jäljellä on 4 s. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.

2 kommenttia:

Lettu kirjoitti...

Kivat pikkuisen neuleet :) Olen neulonut omalle mummuteltvalleni junasukkia, muttei oo välähtänyt tehdä kantapäätä ainaoikein neuleena. Sallitnet että kopioin idean ? Mukavaa lauaantai-iltaa :D

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Lettu! Tottakai saat kopioida idean, senhän takia niitä tänne laitetaan! :)