torstai 24. marraskuuta 2011

Peruspipo

Jatketaan vielä miesten perusneuleet -teemalla. :)

Lähes päivälleen neljä vuotta sitten esittelin täälä blogissa ruskeasta 7 veljestä -langasta neulotun Costeau-pipon. Nyt tuo pipo on tullut tiensä päähän ja mies tarvitsi uuden. Ohjeena oli tehdä "ihan samanlainen".Ohje on peräisin Punaisen sydämen torppa -blogin Typyn kynästä (tai puikoilta) ja on saatavilla ilmaiseksi tuolla. Tällä kertaa neuloin pipon Schoeller&Stahlin Merino mix -langasta jota löysin kirpparilta pari kerää muutamalla eurolla. Lanka on puoliksi merinovillaa ja puoliksi tekokuitua. Tekokuidusta huolimatta (tai sen ansiosta) langan koostumus on ihanan kuohkea eikä varmasti kutita. Tein pipoon korkeutta vähän enemmän kuin ohjeessa, koska halusin käänteestä leveän. Lankaa kului 92 grammaa.

7 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Ihanan siistin ja simppelin näköinen.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kommentista Neulisti! Monesti ne yksinkertaisimmat neuleet ovat niitä joita käytetään eniten.

LiisaMaalla kirjoitti...

Kudoin viime talvena saman pipon Juhalle 100% merinovillasta ja muuten siitä tuli kyllä tosi hyvä, mutta se lörähti käytössä. Nyt onkin hakusessa jokin jämäkämpi lanka, niin että pipolle saataisiin vähän lisää käyttöikää. Jokin tuollainen villasekoite vois kyllä toimia!

Kaisa kirjoitti...

LiisaMaalla, kiitos kommentista!

Yksi keino vähentää pipon venymistä, on valita puoli milliä pienemmät puikot. Tiukempi neulos ei venähdä niin pahasti kuin löysempi.

LiisaMaalla kirjoitti...

Kas, enpä tullut noin yksinkertaista asiaa ajatelleeksi :), kiitos vinkistä!

Kaisa kirjoitti...

Anonyymille: Tein 7 veljestä langasta pipon 3 mm puikoilla 100 silmukalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Mistä löytäisin suomenkielisen neuleohjeen pipolle?