keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Herkkukakku

Jos yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan vasta viime hetkellä tai muuten vain tekee mieli jotain hyvää etkä jaksa lähteä kauppaan, tämä kakku ratkaisee pulman. Kakun ainekset löytyvät joka kodin ruokakaapista. Maku on ihanan mausteinen ja koostumus unelmaisen pehmeä ja muhkea. Kakun tekee noin 15-20 minuutissa (pois lukien paistoaika). Kakku mehevöityy säilytyksessä, eli sen voi hyvin valmistaa pari päivää etukäteen. Ohje on oma sovellukseni Sirpa Talkan Tee hyvä kakku -kirjan piimäkakkuohjeesta (loistokirja, suosittelen!).



Kaisan jogurttikakku

3 dl jogurttia (minä käytin banaanijogurttia, koska sitä sattui kaapissa olemaan)
200 g margariinisulaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kaardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita (suureen) rengasvuokaan. Paista 175 asteessa tunnin ajan.

7 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Tuo on juuri meille jouluksi sopiva kuivakakku, ihanan helppo ja nopea. Yhdellä vilkaisulla tajusin, että se myös maistuu hyvältä.

Satu kirjoitti...

Mä oon tehny samantapaista jogurtista myöskin. En muista oliko määrät ihan samoja. Tuo on kätevä siitäkin, ettei tarvitse sähkövatkainta. Nam nam!

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan herkullinen kakku, mutta...
Meillä ei näköjään ole "joka kodin ruokakaappia". Ei ole siirappia, ei vehnäjauhoja, ei jogurttia eikä margariinia. Tai vehnäjauhoja on, mutta vain desin verran ja se määrä riittää kastikkeisiin useammaksi kuukaudeksi.
Mihin siirappia yleensä käytetään muuhun kuin leipomiseen. Minulla se jää aina moneksi vuodeksi kaappiin ja sitten heitän pois. Lapsuudessani siirappia laitettiin ruispuolukkapuuroon silmäksi, mutta enää en sitä laita. Margariinia olen viimeksi tainnut ostaa 3 vuotta sitten, eikä kevytlevitteet sovi oikein leipomiseen. Taitaa mennä herkuttelu nyt kaurapuuron puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, meitsi sekoitti just joulukaakun uuniin. Tunnin päästä katsotaan, onnistuinko pilaaman tämänkin :)

Kaisa kirjoitti...

Eikös ollutkin nopea ja helppo tehdä? Toivottavasti kaakusta tulee hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistava ohje!

Ja niin, taydellisen hyvää matkaa! Olen kade, mutta puolestanne jännään!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos paljon Ilu! Minuakin vähän jännää nyt kun lähtöön on alle 12 h aikaa. Toivottavasti kaikki tarpeellinen on mukana!

Hyvä jos piditte kakusta :)