perjantai 25. marraskuuta 2011

I love Jamie!

Olen nykyään ulkoistanut ruuanlaiton miehelle joka tekee erinomaista sapuskaa. Minulla oli vähän "oma lehmä ojassa" kun ostin isänpäivälahjaksi keittiöidolini Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat -kirjan.



Vaikka meillä ennenkin syötiin hurjan hyvää ruokaa, tuo kirja on nostanut lounashetket ihan uudelle tasolle. Kirjassa on 50 erilaista kolmen ruokalajin ateriaa jotka pitäisi pystyä valmistamaan 30 minuutissa. Monissa kirjan resepteissä tehdään ihania tahnamaisia "kastikkeita" joissa on aivan valtavasti makua. Kirjassa suositaan tuoreita ja luomuja raaka-aineita, ihan kuin meidänkin keittiössä.

Tänään meillä syötiin aasialaista uunilohta nuudeliliemellä, joka oli niin hyvää että meinasi tippa tulla linssiin. Alkuperäisen ohjeen kevätsipulia, tuoretta inkivääriä tai kiinalaista viismaustetta ei meiltä löytynyt, mutta se ei haitannut. Mieleen tuli ihania lomamuistoja Kaakkois-Aasian suunnalta.



Aasialaista uunilohta nuudeliliemellä (oma sovellus Jamie Oliverin reseptistä)

Kala:
2 cm tuoretta inkivääriä tai sopivasti inkiväärijauhetta
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
puolikas punainen chili
1 rkl soijakastiketta
2 limeä
4 nahallista lohifileetä

Liemi:
1 sipuli
1,5 punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
2 cm tuoretta inkivääriä tai sopivasti inkiväärijauhetta
3 tl maissijauhoa
1 luomu kanaliemikuutio
200 g sokeriherneen palkoja
soijakastiketta
200 g munanuudeleita

Kalan ohje:
Kuori, pilko ja hienonna tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella) valkosipuli, inkivääri ja punasipuli. Lisää sekoittimeen chili, soijakastike ja kahden limen mehu. Huristele tehosekoittimella kunnes aineksista tulee tahnaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaisuutta tai makeutta. Laita tahna uunivuokaan ja valuta sekaan loraus oliiviöljyä. Aseta lohifileet vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja rouhaise päälle hieman mustapippuria. Paista uunissa 250 asteessa noin 18 minuuttia.

Liemen ohje:
Laita noin litra vettä kiehumaan ja heitä liemikuutio sekaan sulamaan. Leikkaa sipuli viipaleiksi. Laita kasari keskilämpöiselle levylle. Lorauta kasariin oliiviöljyä ja lisää sipuliviipaleet. Hienonna chili ja lisää kasariin. Murskaa joukkoon kuorimattomat valkosipulinkynnet. Raasta joukkoon kuorittu inkivääri. Anna porista hetken. Lisää maissijauho, 9 dl kanalientä ja sokeriherneen palot. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijakastiketta. Lisää nuudelit liemeen ja peitä kannella. Anna porista kunnes nuudelit ovat kypsiä.

Tarjoilu:
Laita syvälle lautaselle nuudeleita ja lientä. Nosta päälle lohifilee. Syö joko puikoilla tai lusikalla ja haarukalla. Lisukkeena voi syödä vaikka vihersalaattia.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kuulostaa maukkaalta. Kunhan liesi taas täällä lämpenee, pitää kokeilla

Kaisa kirjoitti...

Suosittelen! Etenkin jos pitää kaakkois-aasialaisista mauista.