sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Joukkoliikennelapaset

Käytän talvisin paljon paikallisjunia ja busseja, koska pyöräily pakkasella ja jäisillä teillä ei houkuttele. Matkakorttia laukusta kaivaessa sormet meinaavat paleltua. Tähän ongelmaan ratkaisuksi neuloin itselleni talven 2007 Interweave knitsistä Subway mittensit, eli tuttavallisemmin joukkoliikennelapaset.Lapaset on neulottu Laurilan tilan villalangasta. Lanka on ihanan rasvaista ja haisee lampaalle. Sadan gramman vyyhdestä jäi vielä pallero jäljelle. Lapaset on neulottu 3,5 mm ja 4 mm sukkapuikoilla. Ohjeen taskua joutui isontamaan, että pääkaupunkiseudun matkakortti mahtuu taskun sisälle.Näitä kuvia ei ole otettu Espoossa, vaan Kokkolassa, missä satoi perjantaina lunta!

Kellojen siirto talviaikaan on vaikeuttanut tätä bloggausharrastusta. Nämäkin lapaset ovat olleet valmiina jo yli viikon, mutta iltaisin on niin pimeää että kuvien ottaminen on hankalaa.

8 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Tuo on loistava idea. Ihanan kotoista villaa lapasissa.

Siis Kokkolassa lunta ja täällä kukkivat ruusut vihreällä nurmella.

kio kirjoitti...

hyvä idis! ja kaunis toteutus!

helena kirjoitti...

Hauskat lapaset! Älä vaan unohda niitä bussiin!

Tess kirjoitti...

Hienot lapaset ja käyttökelpoinen idea.

henna kirjoitti...

Kiva idea kyllä, oon itekkin miettinyt. Tulee usein pidettyä korttia lapasen sisällä.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kaikille!
Nyt on ollut vielä niin hyvät pyöräilykelit, että matkakorttia ei ole paljon tarvinnut. Kerran olen kokeillut lapasia tositoimissa ja hyvin toimi. Korttikäden sormet taipuvat vain aika heikosti kun kortti on niin iso :)

Heidi kirjoitti...

Sitten kiireessä jonain aamuna nappaat mukaasi väärät lapaset=) Muuten ihana idea.

Kaisa kirjoitti...

Hauska idea lapasiin. Täytyy laittaa muistiin jos tarvitsee joskus itsekin enempi ruveta käyttämään joukkoliikennevälineitä. Tähän asti olen tunnollisesti kävellyt tai pyöräillyt matkat yliopistolle ja nykyään matka taittuu lähinnä vaunujen kanssa kävellen.