sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tyynyjä

Entisessä asunnossa meillä oli olosuhteiden pakosta iso sininen sohva johon oli mahdotonta järkevästi yhdistää minkään värisiä tekstiilejä. Sohva meni vuosi sitten muuton yhteydessä myyntiin ja tilalle tuli ihana tummanharmaa sohva ja vaalea karvalankamatto. Nyt olohuoneemme muunneltavuus on aivan rajaton, koska noihin kalusteisiin sopivat lähes minkä tahansa väriset tekstiilit.

Nyt kun talvi lähestyy, kaipasin olohuoneeseen vähän graafisempaa ja selkeämpää ilmettä. Ostin Ikeasta kaksi isoa (65x65) sisätyynyä ja kahta mustavalkoista puuvillakangasta joista ompelin tyynyille päälliset.Päällisten takana on halkio joka kiinnittyy neljällä napilla. Tyynyt ovat ihanan isoja ja niillä voi löhöillä joko sohvalla tai lattialla. Nyt pitäisi vielä löytää olohuoneeseen uudet verhot ja ommella pienempiin (48x48) sohvatyynyihin päälliset kirpparilta löydetystä harmaasta villakankaasta, niin talvi voi tulla.

Samalla Ikea-reissulla ostin palalaarista metrin palan kangasta kolmella eurolla. Ompelin kankaasta päällisen vanhaan jättityynyyn (72x72) jonka punainen päällinen ei enää sopinut meidän kirjasto-musiikki-vieras-lastenhuoneen väreihin. Päällisen sivusaumaan ompelin mummon vanhasta kotitakista ratkomani vetoketjun joka oli juuri sopivan pituinen.Viimeiseksi laitan vielä kuvan imetystyynystä jonka ompelin viime syksynä. Kaupan imetystyynyt ovat usein tosi rumia ja aivan hirveän kalliita. Tämän tyynyn kaava on (taas kerran) Lotta Jansdotterin kirjasta Simple Sewing for Baby ja kangas on (taas kerran) Ikeasta. Täytettä varten ostin Bauhaussista pari puoli-ilmaista kuitukankaista sisätyynyä joille suoritin kirurgisen operaation.Vastaavan tyynyn pystyy kyllä hyvin tekemään ilman kaavaakin. Jos haluaa hifistellä, niin tuohon voisi tehdä lakanakankaisen sisätyynyn ja sitten ommella päälliseen vetoketjun, että sen voi tarvittaessa pestä koneessa kun vauva siihen puklaa. Isommalla vauvalla tyyny toimii istumatukena ja sitten myöhemmin mukavana niskatyynynä, eli tosi monikäyttöinen kapistus on kyseessä. Kuvassa taustalla lapsi on mielipuuhansa parissa, tiputtelemassa kirjoja kirjahyllystä lattialle.

5 kommenttia:

SatuK kirjoitti...

Kivoja tyynyjä! Mä tein imetystyynyn viisi vuotta siten juurikin erillisellä päällyskankaalla. Nyt lupasin tehdä samanlaisen ystävälle, täytyy vain etsiä mistä uudessa kotikaupungissa saa siihen täytettä. Haluaisin rakeita, kuten omaanikin laitoin.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Satu!

Luin jostain että joku oli ostanut kirpparilta vanhan säkkituolin ja ottanut sieltä sisältä rakeet talteen. On paljon halvempaa kuin ostaa uusia.

Anonyymi kirjoitti...

olitkin näköjään jo saanut tämän tunnustuksen mutta silti blogissani on jotakin sinulle! ihania ompeluksia olet tehnyt.

riikka kirjoitti...

Hienoja ompeluksia, oikein nätejä kankaita =)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Kaisa ja Riikka!