sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Pienet suklaamunamuffinssit

Pääsiäisen kunniaksi kehittelin uuden muffinssiohjeen jossa voi hyvin hyödyntää virpojilta yli jääneet pienet suklaamunat. Ohjenuorana toimi taas kerran ruokakaapin sisältö.



Pienet suklaamunamuffinssit
(10-12 kpl)

Ainekset:
1 kananmuna
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 grammaa margariinia
1-1,5 dl maitoa
6 kpl pieniä suklaatäytteisiä pääsiäismunia (niitä värikkäitä foliokuorisia munia joissa on pehmeää suklaatöhnää sisällä)

Ohje:
1. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahdon sekaan.
3. Lisää sulatettu rasva.
4. Lisää maitoa varovasti kunnes taikina on sopivan paksuista. (Sopiva = ei voi leikata veitsellä, mutta on helppo lusikoida muffarivuokiin)
5. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai muffinssipellin koloihin. Jos teet 12 muffinssia, niistä tulee melko pieniä.
6. Puolita pienet suklaamunat ja paina yksi puolikas jokaisen muffinssin keskelle. Peitä suklaamuna muffinssitaikinalla.
7. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Muffinssit kannattaa ottaa lämpiämään ennen tarjoamista, jos säilytät niitä jääkaapissa. Silloin suklaasydän ehtii pehmetä sopivasti.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Kiva idea pääsiäiseksi.