perjantai 16. joulukuuta 2011

Miehen palmikkosukat

Miehille suunniteltuja pintaneuleisia sukkaohjeita on olemassa aika vähän. Novitan Sukkalehdestä löytyi joululahjalistalle nämä kauniin yksinkertaiset palmikkosukat.Sukat on neulottu samasta vaaleanharmaasta seiskaveikasta kuin edellisen postauksen sukat. Neljän silmukan palmikko alkaa varresta ja jatkuu jalkaterän sivulla aina kärkikavennuksiin asti. Tiimalasikantapää toimii hyvin myös paksummasta langasta neulottuna. 3,5 mm puikoilla tuli aika napakat sukat, etenkin kun jalkaterässä ei ole kiilaa tilaa antamassa. Ja mattimyöhäisille tiedoksi, nämä sukat ehtii vielä hyvin neuloa pukinkonttiin.

6 kommenttia:

riikka kirjoitti...

No just tämän mallin minäkin oon tehnyt sinne pukinkonttiin tuosta lehdestä =) Kaunis malli ja toteutus!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Samaa suositan: nämä ehtii neuloa aivan salamannopeasti ja ovat kivat, pientä jujua. VAlokuvasi on kiva, kaikki yksityiskohdat näkyvät hyvin.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Riikka!
Malli on aivan loistava lahjaneule, ei liian aikaavievä tai monimutkainen, mutta silti siinä on vähän jujua.

Kiitos Mari!
Miesraukka joutui tasapainoilemaan yhdellä jalalla sohvan rahin päällä, mutta mitäpä sitä ei olisi valmis tekemään hyvän sukkakuvan eteen... :D

kio kirjoitti...

Kiitos, Kaisa. Samoin teidän perheelle tunnelmallista joulua!

Anonyymi kirjoitti...

joopajoo, aloin tehdä pojalleni näitä sukkia kun ihan perussukkaa en tykkää tehdä ja tämä palmikkosukka sopii hyvin miehelle, mutta, mutta, en ole koskaan ennen tehnyt tiimalasikantapäätä ja sehän nyt tuottaa vaikeuksia, vaikka kuinka kiristän lankaa nurin nostetussa silmukassa niin en siihen saa mitään lenkkiä...löytyisiköhän mistään oikein tosi selkeätä ohjetta sen tekemiseen? En ole mikään aloittelija näissä neulomishommissa :)

Kaisa kirjoitti...

Ullaneuleen sivuilla on hyvä kuvallinen ohje tiimalasikantapään tekemisestä:
http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.html

Toivottavasti saat sukat onnistumaan!