tiistai 2. marraskuuta 2010

Villahaalari

Kylmään vuodenaikaan syntyvän vauvan ehdoton hyvä puoli on se, että pääsee neulomaan ihania pieniä villavaatteita. Usein vauvoille tarkoitetut neuleet ovat pastellinvärisiä nuttuja tai tossuja, mutta minä en oikein jaksa uskoa kumpienkaan käytännöllisyyteen tai käyttökelpoisuuteen. Niinpä neuloin vauvalle iloisen raidallisen villahaalarin ja siihen sopivat myssyn ja lapaset.Haalarin ohje on Suuri Käsityö -lehden 2/2010 numerosta ja koko 60. Lapasiin ja myssyyn nappasin silmukkamäärät Suuri Käsityö -lehdestä 9/2010.

Korvasin haalariohjeen napit 25 senttisellä vetoketjulla, koska uskon että se helpottaa haalarin pukemista ja riisumista. Ohjeen mukainen kaula-aukko on kummallisen pieni, mutta onneksi sitäkin pystyy säätämään vetoketjun avulla.

Lankana käytin Novitan Nalle Aloeveraa. Vaikka Novitaa kuuluisikin aina haukkua, pakko myöntää että tuo lanka on kyllä hinta-laatusuhteeltaan aivan mainiota. Ostin lankaa Tarjoustalosta kolme kerää kympillä ja kahdesta kerästä (eli 100 grammasta) tuli haalarin lisäksi myssy ja lapaset. Lanka on paljon pehmeämpää kuin normaali Nalle ja mukavan liukasta ja sujuvaa neuloa.

En ole ennen ommellut vetoketjua neuleeseen, mutta Ullan hyvillä ohjeilla se onnistui suhteellisen helposti. Aikaa sain kyllä tuhrattua melkein kaksi tuntia ennen kuin vetskari oli riittävän siististi ja tukevasti kiinni.

Mielestäni haalarista tuli tosi söpö. Käyttökelpoisuuteen en voi ottaa vielä kantaa, mutta eiköhän sitäkin päästä kohta kokeilemaan.

11 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Oi se näyttää suloiselta ja vielä suloisempi se on puettuna pienelle käyttäjälle.

Tess kirjoitti...

Voih miten ihanalta tuo raitahaalari näyttää :)

Riikka kirjoitti...

Nätti! Paljon ihanampi, kuin joku kaupan pastelli.. kyllä nyt vauvan kelpaa..=)

Maiju kirjoitti...

Jos on kylmyys vaarana, niin käyttökelpoisuutta varmasti löytyy! Tuo malli on ainakin vauvalle kuin vauvalle tosi näppärä. Ja ihanat on värit, tykkään, paljon parempi kuin lällymmät.

Tiina kirjoitti...

Söpö se on, ehdottomasti!

HootHoot kirjoitti...

No onpa täällä vallan ihania pieniä villavaatteita ! <3

henna kirjoitti...

Ihana haalari! Mun vauvaneulomusten saajat on ainaki ollu sitä mieltä, että just tollaset haalarimalliset housut on parhaita. Ja vetskari kätevä :)

Mullakin on jouluksi tekeillä villahaalari.

henna kirjoitti...

Tiedäkkö, mä tajusin vasta nyt, että teille tulee vauva! Ihan hirmuisen paljon ONNEA :) Vähän on vissiin harppoen luettu blogia, kun on jäänyt tämä tärkeä tieto pimentoon! Tsemppiä viime metreille :)

helena kirjoitti...

Hieno, pirteä haalari! Meillekin on sukuun tulossa pikapuoliin vauva ja haalaria on toivottu. Toiveena oli nimenomaan "ei mitään pastellia"! Ohje on edelleen hakusessa, pitääkin katsoa tuota mallia lehdestä vähän tarkemmin!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista ja Hennalle onnitteluista!

Helena, voin suositella tuota haalariohjetta, koska tuossa tuli ommeltavaksi vain pieni sauma haarassa. Monet, etenkin Novitan, ohjeet tehdään hurjan monesta palasesta jotka sitten lopuksi ommellaan yhteen. Ja tuohon malliinhan on halutessaan helppo lisätä myös hihat.

kio kirjoitti...

Kivan värinen haalari. Vetskarin ompelulta olen minäkin säästynyt..