lauantai 5. kesäkuuta 2010

Bolero

Kun olin neulonut veljen häihin kaksi pitsihuivia muille juhlijoille, huomasin että minulla ei ole oman mekon kanssa mitään hartianlämmikettä ja juhliin oli enää viikko aikaa. Ostin työmatkalta Turusta neljä kerää Dropsin Merino Extra Fine -lankaa. Malliksi valitsin Retro Redux Shrug -boleron Lace Style -kirjasta.Bolero valmistui hääpäivän aamuna. Yritin neuloa ohjeen mukaan, mutta reunuksessa jouduin soveltamaan, koska en tahtonut saada oikeaa määrää silmukoita poimittua kappaleen reunasta. Boleron koko on jostain 38" ja 42" väliltä. En ehtinyt pingottaa tai höyryttää boleroa, mutta valmis neulepinta oli niin tasaista, että sille ei ollut edes tarvetta. Lanka on ihanan kuohkeaa ja ilmavaa, mutta ikävän halkeilevaa. Sitä kului 167 grammaa.Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Bolero toimi hyvin silkkisen juhlamekon kanssa, mutta luulen että sille tulee käyttöä myös työvaatteena.

8 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Nätti! Itsekin oon tehnyt tän valkoisesta nallesta. Ja tämä on tosiaan niitä hihattimia, mitä on oikeesti tullut pidettyä! Varmasti löydät käyttöä! =)

Tess kirjoitti...

Nätti bolero! Löytyy varmasti käyttöä muutoinkin kuin juhlissa :) Tuommoinen on kiva laittaa kesäiltana päälle, kun ilma on vähän viilennyt.

kio kirjoitti...

kaunis bolero! aika tiukille meni aikataulut :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Riikka!

Kiitoksi Tess! Tulisi vain niitä lämpimiä kesäiltoja :)

Kiitos Kio! Kiire on aika hyvä motivoija myös neulomisessa. Onneksi tuo mallineule oli nopeasti neuloutuvaa sorttia.

Pitsisukka kirjoitti...

Suloinen bolero, myös edellisten postausten huivitkin ovat niin ihania!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos paljon!
Taas olisi yksi pitsihuivi valmis, mutta en ole saanut sitä vielä kuvattua. Pitää tänään ryhdistäytyä.

henna kirjoitti...

Ihania juhlaneuleita! Mäkin haluaisin jonkin tuollaisen bolerotyyppisen mekon kanssa pidettäväksi, mutta en oo varma sopiiko bolerot malliltaan mulle. Onneksi ei oo kyllä juhliakaan ihan vielä hetkeen, loppukesästä vasta.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna!
Boleroissa on usein se ongelma että ne korostavat hurjasti hartioita, mutta jos ei siitä välitä, niin ne ovat aivan mainioita kesävaatteita. Tuommoisen neuloo nopeasti, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla.