sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Luna Moth Shawl

Mummoni täyttää 80 vuotta lokakuun alussa. Halusin tehdä hänelle pitsihuivin syntymäpäivälahjaksi.

Huivin malli on Luna Moth Shawl, joka on ilmaiseksi saatavilla Elann-lankamerkin sivuilta. Huivi on neulottu muuten ohjeen mukaan, mutta tein kaaviota viisi ja puoli toistoa. Ohje on siitä erikoinen että siinä toistetaan samaa kymmenen rivin mallikuviota koko huivin ajan eikä erillistä reunuskaaviota ole. Ohje oli kaikin puolin selkeä ja hyvin kirjoitettu, eli voin suositella sitä lämpimästi.



Huivi on neulottu Novitan luonnonvalkoisesta Florica-langasta. Lankaa kului 117 grammaa kun neuloin 5,5 mm puikoilla. Huivista tuli hyvän kokoinen, 183 cm leveä ja 97 cm korkea.



Mielestäni huivi on todella kaunis. Sitä voi käyttää juhlissa hartiahuivina, talvella kaulaliinana tai kotona hartianlämmikkeenä. Huivi pingottui todella paljon, koska mallineule on niin reikäinen. Pienemmillä puikoilla olisi saanut vähän pienempireikäisen version.

5 kommenttia:

helena kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Kiitos mallilinkistä :)

Sari (saristitching) kirjoitti...

Onpa kaunis huivi!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Helena ja Sari!

vesimiesneuloo kirjoitti...

Kaunis huivi!

Villasukka kirjoitti...

Luna Moth on yhä edelleen tekemättä, joskus... Kyllä se vaan on kaunis! Oma Mammani täyttää 85 ensi viikolla, eikä ole lahjasta aavistustakaan - ei se kyllä huolikaan enää mitään :)