lauantai 28. maaliskuuta 2009

Firestarter

Aloitin neulomaan firestarter-sukkia (.pdf) joskus viime kesänä. Ohje tuntui tosi hankalalta ja luetunymmärtäminen oli koetuksella moneen kertaan. Loppujen lopuksi toisen sukan kantapää meni plörinäksi ja sukantekeleet hautautuivat neulekoriin odottamaan parempia aikoja. Nämä ajat koittivat muutama viikko sitten kun kaivoin ne takaisin ihmisten ilmoille ja neuloin loppuun.Toisen sukan kantapää jäi vieläkin ihan tötteröksi, eli sukka pitää purkaa ja neuloa uudestaan kantapäästä ylöspäin, kunhan vain inspiraatio iskee. Kantapäät on muutenkin tehty ohjeen vastaisesti. Sukkien rakenne on kyllä nerokkaan erilainen ja innovatiivinen, mutta joko ohje on kirjoitettu vaikeaselkoisesti tai minulla on käsityskyvyssä pahoja puutteita. Ohjeessa oli niin paljon tekstiä, että oleellisten asioiden löytäminen oli hyvin haastavaa. Myös jotkut tärkeät jutut oltiin selitetty käsittämättömän ympäripyöreästi ja moniselitteisesti. Toisaalta, ohje on ilmainen ja siksi siltä ei tietenkään voi vaatia samanlaista selkeyttä kuin kaupallisilta ohjeilta. Vielä jonakin päivänä aion kyllä palata tämän ohjeen pariin nyt kun tiedän, miten ohje toimii.Sukat on neulottu ShibuiKnits Socks -langasta joka on ihana räiskyvän väristä merinovillaa. Värit läikittyivät varressa aika pahasti, mutta eipä se haittaa. Sukat on neulottu 2,5 mm ja 2,75 mm sukkapuikoilla ja lankaa kului himpun alle 100 grammaa.

Niin kuin kuvista näkyy, takatalvi iski tänne eteläisimpäänkin Suomeen. Aion kuitenkin aloittaa työmatkapyöräilykauden maanantaina vaikka taivaalta tulisi kissoja ja koiria! Varauduin jo pahimpaan ja kävin ostamassa vedenpitävät tuulihousut.

3 kommenttia:

helena kirjoitti...

Hienot Firestarterit! Mullakin on ohje ollut jo pitkään tulostettuna, mutta olin jo unohtanut koko mallin. Jotenkin tosi hauska tuo kolmio tuossa sivussa, se antaa särmää sukkiin!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Helena!
Juu, tuo nurja kolmio on selvästi sukan "juju".

santra kirjoitti...

Kyl on komiat sukat, eikä huuhkajaneulekaan pöllömpi oo!!!!