maanantai 11. lokakuuta 2010

Virkattu pikkupeitto

Tilasin kesälomaa varten Tapiolta 15 eri väristä kerää Drops Muskat -puuvillalankaa. Se osoittautui viisaaksi valinnaksi, koska helteiden takia villalangat olisivat voineet jäädä neulomatta.Virkkasin langoista pienen peiton vauvalle Attic24 blogin hexagon-ohjeella. Peitolla on mittaa 60 x 80 senttiä. Lankaa kului vähän vajaa 450 grammaa. Peitossa on 50 kokonaista kuusikulmiota ja kahdeksan puolikasta. Aluksi suunnittelin virkkaavani peittoon jonkinlaisen reunuksen, mutta voi olla että se jää tekemättä, koska ainakaan vielä ei ole inspiraatio iskenyt.En sommitellut palojen värejä mitenkään ennalta, vaan sekoittelin värejä täysin sattumanvaraisessa järjestyksessä. Virkkasin palat valmiiksi, mutta purin viimeiset kerrokset pois ennen kuin virkkasin peiton kasaan. Tästä aiheutui vähän ylimääräistä työtä, mutta ainakin sain siistit saumat ja pystyin olemaan varma langan riittävyydestä. Koska peitto on puuvillaa, se ei ole erityisen lämmin, mutta luulisin että se toimii esimerkiksi vauvan köllöttelyalustana. Luin jostain, että vauvat pitävät kirkkaista väreistä ja tuossa peitossa niitä ainakin riittää.

12 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

On kyllä nätti! Siistit reunathan tuossa jo on ku oot tehny vaan puolikkaita, ei tarvinne mitään reunusta enää. =)

Anonyymi kirjoitti...

Tulipas siitä söpö.
tv Mummo = )

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa peittosi kaunis ja pirtsakka.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva peitto. Minäkin tein samantyyppisen mandarinpetitistä. Pähkäilin myös reunaa, mutta jätin ne myös tekemättä. Niin ja meidän neiti 1v raahailee peittoa perässään välillä ja kun sen levittää johonkin niin hihkuu, on vissiin värit kivat.

heidiS

Inkeri kirjoitti...

Vau! Hyvännäköinen ja toimii hyvin vauvan köllöttelyalustana.

Maiju kirjoitti...

Tosi kiva! Mulla on samanmoinen tekeillä ollut jo vuoden. Kokoa sillä taitaa olla suunnilleen tuon verran ja vauvan käyttöön sekin olisi menossa.. oma vauva vaan alkaa olla kohta puoli vuotta eikä peitto ole vieläkään valmis..! Hidasta on!

Heidi kirjoitti...

Ihanan pirteä ja iloinen peitto!

Vilma kirjoitti...

Kauniit ja energiset värit! Tuolla peitolla köllöttelevä vauva on varmasti hyvällä tuulella. :)

Omppumato kirjoitti...

Todella ihana ja pirteä peitto. Oikea herkku!

Pirena kirjoitti...

Kaunis on peittosi. Minäkin virkkailen paloja, en ole vielä yhtään yhdistellyt.

Päivi kirjoitti...

Voi miten upea peitto, nuo värit ovat hienot!

Laura kirjoitti...

Onpa kaunis ja niin siisti!!

Itselläni samanlainen projekti alla ja haluaisin udella miten olet puolikkaat toteuttanut? Tekisi valmiista sitten huolitellumman näköisen... :-)

Ihana blogi sinulla muutenkin, taidanpa liittyä lukijaksi! :-)