lauantai 22. elokuuta 2009

Nilkkasukat

Ostin Kokkolasta Käsityöliike Katariinasta vyyhdin Arucania Ranco Solid -sukkalankaa. Lanka on vähän normaalia sukkalankaa paksumpaa (24 s /10 cm) ja se on värjätty käsityönä Chilessä. Langalle sopivaksi sukkamalliksi valitsin Ann Buddin suunnittelemat Lace-cuff Anklets -sukat Favorite Socks -kirjasta.Sukkien rakenne on mielenkiintoinen. Ensin neulotaan pitsiä, sitten vaihdetaan suuntaa ja neulotaan saman verran joustinta joka jää pitsin alle. Lopuksi pitsineuleen reunaan vielä virkataan nypyjä. Neulomiseen käytin 3,25 mm, 3,0 mm ja 2,75 mm puikkoja. En ymmärtänyt ohjeen virkkausosiosta yhtään mitään ja siksi päädyin virkkaamaan reunuksen omasta päästäni kirjan kuvan mukaan.Ranco Solid -lanka sekä näyttää että tuntuu upealta. Värin pienet vaihtelut tuovat neulepintaan mukavasti eloa, mikä sopii hyvin koska sukat ovat muuten malliltaan aika yksinkertaiset. Sukat valmistuivat todella nopeasti ja näyttävät mielestäni tosi söpöiltä. Sukkien lyhyet varret ovat kotikäytössä kätevät. Lopuksi laitan vielä tarkemman kuvan sukan varren rakenteesta.

8 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Kauniit sukat! Väri on tosi ihana!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Villapeikko!

Tui kirjoitti...

Kauniit, väri on ihana! Itse oon yhdet sukat rancosta neulonut ja kaksi vyyhtiä odottaa vielä varastossa. Tykästyin kovasti lankaan. :)

Pirjo kirjoitti...

Onpa kiva, että tulet sieltä suurempien lankakauppojen äärestä ostoksille tänne kotipuoleen. Onpa kivat sukat, minä olen käyttänyt tuota rakennetta konttisukkiin, niihin se käy kanssa kivasti.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tui! Lanka on todellakin hintansa väärti niin värinsä kuin tuntumankin puolesta.

Pirjo, kyllä Katariinan kauppa pärjää vertailussa pääkaupunkiseudun lankakeitaisiin niin valikoiman ja etenkin ainutlaatuisen miljöönsä puolesta. Myös silloin tällöin liikkessä lankakerien keskellä oleskeleva lankakissa on hauska yksityiskohta. :)

Tess kirjoitti...

Ihanat sukat! Tuota sukkalankaa pitäisi hankkia itsellekin. No jaa, jospa odottelisi ensin sitä neulekärpäsen puraisua...Onhan noita lankoja jo ihan riittämiin.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess! Toivottavasti saat neuleintosi takaisin!

kaisa kirjoitti...

Kauniit sukat!