sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Mutakakkumuffinssit



Yksi suosikkileivonnaisistani on ehdottomasti muffinssit. Ne valmistuvat nopeasti ja tiskiä tulee tosi vähän, etenkin jos muffinssit paistaa muffinssipellillä niin että laittaa paperivuoat pellin koloihin. Seuraava ohje on yksi useimmin käyttämistäni. Se on peräisin Seitsemän tähden leivontakirjasta, mutta olen tehnyt ohjeeseen pieniä muokkauksia. Muffinssien koostumus on mutakakkumaisen pehmeä ja tahmea.

Mutakakkumuffinssit

12 kpl

Ainekset:
100 g margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl ruokokidesokeria (voi korvata tavallisella sokerilla)
1 1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
(50-100 g tummaa suklaata, jos kaapista sattuu löytymään)

Ohje:
Sulata margariini. Vatkaa kulhossa sokerit ja kananmunat. Lisää vaniljasokeri, suola, kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita välttäen liikaa vatkaamista. Lisää lopuksi rasva. Jos haluat laittaa sekaan suklaata, pilko se paloiksi ja sekoita takinaan.

Laita taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Lapsesta tulee varmaan isona ruokastailisti. Kun otin muffinssista kuvaa, vieressä syöttötuolissa istunut lapsi, aikansa touhujani katseltuaan, laittoi harkiten jälkiruokaporkkanansa kuvan lautaselle. Kuvausasetelma kaipasikin selvästi lisää väriä. :)

5 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Wautsi miten herkullisen näköisiä! Pitää laittaa meidän perheen kondiittori eli Helmi tekemään noita joskus :P

SatuK kirjoitti...

Voi porkkanaa :)

..ja ohjetta. Tein tänään kyllä mutakakkua, mutta ehkä muffineitakin pitäisi vielä kokeilla?

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Iida! Juuri söin yhden kahvin kanssa ja herkullista oli vielä näin seuraavanakin päivänä.

Kiitos SatuK kommentista!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyviä muffineita tuli, kiitos ohjeesta! Hieman sokerikammoisena vähensin sen määrän melkein puoleen koska käytettävissä oli tällä kertaa vain valkoista (luomu)sokeria.

MaryAnn

Kaisa kirjoitti...

Hyvä että muffinssit maistuivat MaryAnn!
Minä käytän usein leivonnassa erilaisia tummia sokereita, koska niissä on paljon enemmän aromia kuin valkoisessa sokerissa.