lauantai 29. toukokuuta 2010

Swallowtail shawl

Sisko halusi veljen häihin pitsihuivin. Sain vapaat kädet mallin ja langan suhteen. Päädyin neulomaan Evelyne A. Clarkin suunnitteleman ja syksyn 2006 Interweave Knits-lehdessä julkaistun Swallowtail shawl -huivin.Huivi on neulottu The Natural Dye Studion Angel -langasta joka koostuu vaatimattomasti baby alpakasta, cashmirista ja silkistä. Lankaa kului 4 mm puikoilla koko sadan gramman kerä. Huivista tuli yllättävän iso, 150 cm leveä ja 65 cm korkea, vaikka neuloin ohjeen mukaan. Huivista tuli mielestäni kaunis ja ihanan pehmoinen.

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kaunis huivi! Neuloit ilmeisesti kaksinkertaisena, kun sait koko vyyhdin käytettyä vai oliko se jotain muuta kuin 1 ply -vahvuutta?

Mie neuloin Angel 1 ply -langasta Makepeace75:lle huivin ja sain trauman kyseisestä langasta, koska se päästi väriä neuloessa aika iloisesti. Sormet oli koko neuleprosessin ajan iloisen kirjavat :( Joku maanantaikappale ilmeisesti osui kohdalle. Onneksi valmiin huivin liotus ja runsas huuhtelu poisti ylijäämävärin.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess!
Käytin 4 ply, eli sukkalankavahvuutta.

Langasta lähti neulomisen aikana vähän väriä sormiin, etenkin jos oli hikiset sormet, mutta liotusvedessä ei väriä näkynyt.