perjantai 20. marraskuuta 2009

Raha-huivi

Olen jo pitkään haaveillut neulovani Nancy Bushin Knitted Lace of Estonia -kirjasta jonkin ihanan pitsishaalin. Päätin kuitenkin aloittaa helpommasta ja yksinkertaisemmasta päästä ja valitsin ensimmäiseksi malliksi Raha-huivin.Huivi on neulottu Tekstiiliteollisuuden Kamena-langasta (100% kampavillaa) 3,5 mm puikoilla. Huivilla on pituutta 135 cm, leveyttä 13 cm ja painoa vaivaiset 33 grammaa. Se sopii erinomaisesti sisäkäyttöön esimerkiksi kylmään toimistoon. Luulisin huivin toimivan myös keväällä ja syksyllä kun paksummat huivit tuntuvat jo liian kuumilta.Huivin aloituksessa opin uuden tavan luoda silmukat. Tavasta käytetään kirjassa nimitystä "knitted method" ja sitä ilmeisesti käytetään Virossa paljon. Silmukoiden luominen oli helppoa ja reunasta tuli siisti. Kamenasta en ole aikaisemmin neulonut mitään, mutta pidin langasta kovasti. Sellainen konstailematon peruslanka joka neuloutuu ja pingottuu hyvin. Huivin pingottamisessa olisi jonkinlaiset kaapelit toimineet paremmin kuin normaalit nuppineulat, koska vaikka hakkasin huivin reunaan koko rasiallisen nuppineuloja, jäi reuna silti ihan nypyläiseksi.

Huivista ei valitettavasti ole kuvaa kaulassa, koska kuvaaja on muiden kunnon kansalaisten tavoin tähän aikaan arkipäivästä töissä. Minä ryntäsin sairasvuoteeltani heti parvekkeelle kuvaamaan kun aurinko suvaitsi monen päivän tauon jälkeen pilkahtaa sumun takaa.

1 kommentti:

Iida kirjoitti...

Nätti huivi :) Jos se pitsikirjan aloitus on sama kuin suomalainen neulottu aloitus, niin varoituksen sana: siitä ei saa siistiä joustinneuleessa. Paranehan pian :)