torstai 13. lokakuuta 2011

HernehuppariIhastuin Moda 4/2011 -lehdessä olleeseen lapsen palmikkohupparimalliin heti ensi silmäyksellä. Hupparissa on kahta erilaista palmikkoa sekä salmiakkiruutukuviota ja köynöskuviota jossa on palloja. Parasta mallissa on hauska hiippamainen huppu joka istuu päähän tosi hyvin.Lankana on Nalle Aloevera, jota kului alle kaksi kerää. Muokkasin ohjetta niin, että tein hupun yhdestä palasta, ilman takasaumaa. Lisäksi jätin nappilistan ja hupun reunan neulomatta ja ompelin takkiin vetoketjun ompelukoneella. Vetoketju jää ylhäällä noin 10 cm hupun reunan alapuolelle, koska muuten kaula-aukosta olisi tullut liian ahdas ja tukala. Hupun reunaan virkkasin kierroksen kiinteitä silmukoita että reunasta tuli siisti.Vetoketjun ompelu koneella ohueen neuleeseen oli yllättävän helppoa ja jäljestä tuli paljon siistimpi kuin alkeellisilla käsinompelutaidoillani olisi tullut. Neuleen saumojen ompelu ei ole edelleenkään mielipuuhaani, mutta tällä kertaa jälki on jo melkein kelvollista.

Olen hurjan tyytyväinen neuleeseen. Takki on söpö ja lapsikin tykkää käyttää sitä. Tein takin koolla 1-2 vuotta ja siksi hihoja pitää vielä vähän kääntää, mutta se ei haittaa. Takki oli monimutkaisine palmikoineen aika työläs neuloa, mutta mielestäni lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen.

15 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Aivan ihana huppari! Ja tuo vihreä väri on kaunis.

Vilma kirjoitti...

Voi miten kaunis! Näyttää leikit sujuvan hienosti hiippahupussa. :)

helena kirjoitti...

Voi kuinka nätti...tuostako kummitytölleni joululahjaa???

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Sanna! Mietin pitkään oranssin ja vihreän välillä, mutta onneksi valitsin vihreän. Palmikotkin erottuvat tosi nätisti vaaleasta väristä.

Kiitos Vilma! Tuo huppu on kyllä tosi hauska. Siinä on kärjessä palmikko joka pitää hupun kärjen terävänä.

Kiitos Helena! Malli oli tosi kiva neuloa kun koko ajan tapahtui jotain eikä ollut mitään pitkiä sileitä osioita, suosittelen!

Tess kirjoitti...

Onpas tosi ihana :)

riikka kirjoitti...

Määkin tykkäsin heti siitä ohjeesta! Ajattelin kaverin tytölle tekasta. Kävin jo kerran sitä ohjeen lankaa katteleen ja 2v kokoon olis menny joku 50e... Ajattelinkin että onnistuisko Nallesta, ku ei tainnut paljon heittää tiheys.. Pitääpä ottaa nyt uus inspis asiaan, kun näin hienon toteutuksen näkee =)

Neulisti kirjoitti...

Todella söpö lopputulos! :) Ihanan raikas ja keväinen väri, vaikka nyt syksy onkin - piristää! :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess!

Kiitos Riikka! Nalle on hiukan ohuempaa kuin ohjeen lanka mikä kannattaa huomioida koon valinnassa. Muun Nalle on loistovalinta tuohon neuleeseen, koska palmikot erottuvat hyvin ja aloevera versio on tarpeeksi pehmeää vauvan neuleeseen.

Kiitos Neulisti! Tykkään käyttää tytöllä paljon kirkkaita värejä, kuten vihreää, oranssia ja keltaista, vaikka häntä usein pojaksi luullaankin kun ei ole pinkkiä päällä. :)

Anna kirjoitti...

Ihana huppari! Mäkin ihastuin tuohon malliin ja ostin lehdenkin sen vuoksi. Huppari on kuitenkin jäänyt neulomatta.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Anna!
Minullekin käy myös usein niin että ostan jonkun lehden tai kirjan ja jopa langat jonkin ohjeen takia, mutta se jää sitten kuitenkin neulomatta.

Eltsik kirjoitti...

Aivan ihana neuletakki! :)

kio kirjoitti...

tosi hyvännäköinen!

Pitsisukka kirjoitti...

En kyllä ihmettele että olet neuleeseen tyytyväinen on se niin ihastuttava lapsukaisen päällä, palmikkoneuleet ovat yleensäkin kauniita! Mukavia lokakuun loppupäiviä sinulle ja suloiselle neulemallillesi!

henna kirjoitti...

Aivan ihana huppari, aivan selvästi vaivan arvoinen!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Eltsik, Kio, Pitsisukka ja Henna kommenteista! Ihana kuulla että olette pitäneet neuletakista!