torstai 10. marraskuuta 2011

Kauluri ja lapaset

Kun neulemaailma on viime vuosina vouhkannut (ihan aiheestakin) Wollmeisesta, monilta on unohtunut, että meillähän on kotimaassakin aivan hurjan lahjakkaita värjääjiä. Vierailin syyskuussa Silmä, pisto, tikki, takki -messuilla. Ilun puodin myyntipisteellä meinasi lähteä mopo keulimaan kun pyörittelin ja silittelin niitä kaikkia ihanan värisiä vyyhtejä. Ensimmäisenä silloin ostetuista aarteista puikoille pääsi violetti-keltainen sukkalanka jonka koostumus on 80% alpakkaa ja 20 % silkkiä.

Kaikki varmaan muistavat lapsuudesta sen tunteen kun talvella kaulaan laitettiin kamala kauluri joka kutitti ja kuristi ja oli kaikin tavoin ahdistava. Ajattelin, että jos teen kaulurin tuosta alpakka-silkistä, sen käyttäminen olisi edes vähän miellyttävämpää kuin omassa lapsuudessa. Olin väärässä.Kaulurin ohje löytyy Novitan sivuilta. Tein samasta langasta myös lapaset joiden ohje on uusimmassa (talvi 2011) Novita-lehdessä. Nyt on isolla tytöllä peukalolapaset, vaikka vaikeahan niitä pikkupeukkuja on vielä noihin lokeroihin saada. Tein lapasen varren pienemmillä (2,5 mm ) puikoilla että varresta tuli tarpeeksi napakka. Kauluria ja lapasia on käytetty jo paljon ulkoillessa ja ne on todettu käytössä erinomaisen toimiviksi.Tuota lankaa ei voi kyllä liikaa kehua. Väri raidoittuu tosi kauniisti niin pienessä lapasessa kuin kaulurin joustimessakin. Langan tuntu on aivan uskomattoman pehmeä ja pinnassa on kaunis kiilto. Ja kyllä lapsikin oikeasti tuosta kaulurista tykkää vaikka sen pukeminen saakin välillä pienen protestin aikaan.

1 kommentti:

henna kirjoitti...

Mäkin oon just aloittamassa kauluria vuoden ja kahden kuukauden ikäiselle vilkkaalle pojalle, saa nähdä kuinka ahdistaa ja kiskotaan kaulasta pois!

Loistava tilannekuva asiasta :)