perjantai 5. maaliskuuta 2010

Kaisan rahkasuklaamuffinssit

Sunnuntaina lounaan jälkeen rupesi tekemään mieli jotain hyvää ja itse leivottua. Kauppaan ei räntäsateessa huvittanut lähteä, eli keittiön kaappien sisältö sai kelvata raaka-ainelähteeksi. Koska mitään hyvää valmista ohjetta ei löytynyt, keksin itse oman reseptin.



Kaisan rahkasuklaamuffinssit

Ohjeella tulee 12 suurehkoa muffinssia, eli muffinssipellillinen.

Ainekset:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 prk (250 g ) maitorahkaa
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
100 g (tummaa)suklaata

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekaan saa jäädä isompia sattumia.
Sekoita rahka, margariini, kuivat aineet ja lopuksi suklaa varovasti taikinan sekaan.
Jaa taikina tasaisesti muffinssivuoan koloihin. Myös paperiset amerikanmuffinivuoat käyvät hyvin.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kuulosti simppelin hyvältä. Pitää kokeilla.

Mari kirjoitti...

Ihanat nuo sinun astiasi :)