sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Monikäyttökauluri

Veljen vaimo mainitsi joskus ennen joulua, että vauvamahaa paleli, koska takki ei yltänyt kunnolla kiinni. Neuloin hänelle joululahjaksi monikäyttövaatteen, joka toimii masutuubina, kaulurina, hartianlämmittimenä, rinnanlämmittimenä ja tarvittaessa jopa hameena.Kun tuo meidän muksu oli ihan pikkuinen, käytin kauluri lähes koko ajan, koska sen kanssa oli helppo imettää ja se piti paikat lämpiminä, mikä taas suojaa tukoksilta ja tulehduksilta ja lisää maidontuotantoa. Tuubi on myös hyvä näkösuoja kun lasta syöttää julkisella paikalla.

Aiemmin neulomaani tuubiin verrattuna tein vähän tuotekehitystä ja lisäsin alareunaan joustimen ja yläreunaan nauhakujan. Näin tuubin saa paremmin pysymään haluamassaan kohdassa. Lanka on Novitan pinkkiä Isoveli-lankaa ja sitä kului kolme kerää.Kaulurin ohje

Tarvitset:
6 mm pyöröpuikot 80 cm kaapelilla
noin 300 g Novita Isoveli -lankaa tai vastaavaa (100g = 300m)

Tiheys : 16s/10cm

Luo 6 mm pyöröpuikoille 130 silmukkaa. Neulo noin 5 cm 3o 2n -joustinta. Sen jälkeen tehdään nauhakuja neulomalla aina 3 oikean silmukan kohdalla *langankierto, kolmen silmukan ylivetokavennus (neulo yksi, neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen ja nosta ensin neulottu silmukka jälkimmäisen yli) ja langankierto*. Näin jokaiseen raitaan muodostuu kaksi reikää joista nauhan voi pujottaa. Neulo joustinta vielä toiset 5 cm. Tämän jälkeen lisätään jokaiseen 2 n silmukan raitaan yksi nurja silmukka lisää -> 146 s. Tämän jälkeen neulotaan sileää oikeaa kunnes kauluri on sopivan korkuinen tai kunnes lankaa on enää vajaa puoli kerää jäljellä. Lopuksi neulotaan noin 10 cm 3o 3n -joustinta ja päätellään silmukat löysästi. Tee nyöri haluamallasi tavalla (ketjusilmukoilla, punomalla...) ja pujottele se reikien läpi niin että naru menee aina oikean raidan ali ja nurjan raidan yli.

Kaulurin ilmettä voi muokata esimerkiksi tekemällä nyörin erivärisestä langasta tai laittamalla nyörin päihin lankapallot.

9 kommenttia:

Tähtianis kirjoitti...

Onpa ihana ja loistava keksintö!

Altocumulus kirjoitti...

Vau, nyt melkein harmittaa ettei meillä enää masua kasvateta, mutta vain melkein. ;)

kio kirjoitti...

hyvä idea!

Neulisti kirjoitti...

Kätevää! :)

Iida kirjoitti...

Tuubi on hieno ja sanohan velipojalle onnittelut tältä suunnalta kun seuraavan kerran törmäätte :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Iida, toimitan terveiset veljelle kun seuraavan kerran nähdään! :)

hiphei.vuodatus.net kirjoitti...

huippuidea. itse ostin kirppikseltä naisten villahameen lämmittämään raskausaikana kylmästä kipuilevaa selkää, mut tää on paljon hienompi ja monikäyttöisempi! :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos hiphei! Nyt tuo masuvauva on jo yli kaksi kuukautta vanha.

Kaisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.