tiistai 6. joulukuuta 2011

No onkos tullut kesä...

Loppukesästä sain inspiraation neuloa itselleni hihattoman neuletopin. Materiaaliksi valitsin kaapistani löytyneen muinaisen tee tee Poppari -langan joka on 100% maissia. Toppi valmistui jo elokuussa, mutta en ole postannut sitä, koska en ole ihan varma tykkäänkö vai en.Topin ohje on Kristeen Griffin-Grimesin kirjasta French girl knits. Ajattelin jättää topista nauhan pois, mutta huomasin, että kaula-aukko roikkuu jos siinä ei ole mitään. Tuon valkoisen nauhan tilalle voisi sopia vaikka ruskea tai pronssinvärinen nauha. Jätin ohjeessa olleet nirkkoreunat kokonaan neulomatta. Koska alkuperäisessä ohjeessa on käytetty alpakkalankaa joka venyy maissilankaa enemmän, toppi istuu aika napakasti vaikka valitsinkin kolmesta koosta sen keskimmäisen.

Toppi on ihan liian pitsinen ja romanttinen (talvi)tyyliini. Etenkin tuo kaula-aukon nauha vie kokonaisuuden vähän överin puolelle. Ehkä pitää odottaa ensi kesää, koska toppi suorastaan vaatii seurakseen hametta, sandaaleita ja valoisaa kesäiltaa.

4 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Minusta tuo on tosi nätti. Talvella tuon alle voisi laittaa vaikka kauluspaidan, ja jos ei pelkää liikaa romantiikkaa niin nimenomaan puhvihihaisen sellaisen.

Näyttää istuvan tosi hienosti. Kelpaa sitten ensi kesänä kaivaa hameet ja sandaalit kaapista, kun niille on jo valmiina näin upea seuralainen. :)

Tess kirjoitti...

Mie komppaan Vilmaa. Näyttää aivan ihanalta. Jos ei sovi talviolemukseen, säästä ensikesälle :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Vilma! Hyvä idea tuo kauluspaidan käyttäminen alla. Pitää kokeilla!

Kiitos Tess! Tulikin mieleeni, että minulla on kaapissa semmoinen rimpsuhelmainen ruskea hame jonka kanssa tuo voisikin sopia...

Meiju kirjoitti...

Minustakin tuo on ihan talvikäyttöinen toppi, tosi kaunis :D Juuri kauluspaitaa tai miksei joku muukin paita menisi sinne alle.