tiistai 11. elokuuta 2009

Hiilaritankkausta

Hiphei! Taas on se aika vuodesta kun vanhenen taas yhdellä vuodella. Ikää on jo sen verran paljon että poistin sen tuosta Bloggerin profiilista. Mieheltä sain synttärilahjaksi kovasti toivomani Finlaysonin Hemuli imuroi -lakanat. Itselleni tilasin "lahjaksi" kolme kerää Noro Silk Garden Sock -lankaa, joka on aivan taivaallisen ihanan tuntuista ja väristä.

Kuten otsikosta joku ehkä voi päätellä, olen lauantaina menossa taas Helsinki City Marathonille. Haluaisin haastaa kaikki blogin Töölö-Meilahti-Munkkiniemi-Otaniemi-Lauttasaari-Ruoholahti-Keskusta-akselilla sijaitsevat lukijat seuraamaan upeaa tapahtumaa ja kannustamaan juoksijat hienoihin suorituksiin. Startti on kello 15 ja tarkan reitin voi katsoa tapahtuman nettisivuilta.

Suurin kisajännitys näin ennen neljättä maratonia liittyy siihen, ehtiikö Saksasta tilaamani juoksuhame perille ennen lauantaita ja tilasinko oikean koon. :)

Aloitin maratonin hiilaritankkauksen leipomalla töihin synttärin kunniaksi pellillisen rahkamurupiirakkaa. Piirakka on tosi helppo ja nopea leipoa. Piirakka sai työkavereilta ylistäviä kommentteja ja pidin mausta kovasti itsekin.



Rahkamurupiirakka

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulaa rasvaa
1 muna
2 dl piimää tai jogurttia

Rahkaseos (pinnalle):
1 purkki rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
(marjoja tai hedelmiä)


Sekoita kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota muruseosta sivuun toiseen astiaan pari desiä. Sekoita lopun taikinan joukkoon muna ja piimä tai jogurtti(minä käytin banaanijogurttia). Levitä pohja korkeareunaiselle uunipellille.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte pohjan päälle. Täytteen päälle voit halutessasi laittaa marjoja tai hedelmiä (esim. raparperiä tai omenaa), mutta piirakka on hyvää ilmankin. Lopuksi ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään että piirakka ei kuivu.

Reseptiä voi varioida monella tavalla. Äitini teki joskus ohjeella mustikkapiirakkaa laittamalla pohjaan mustikkajogurttia ja pinnalle mustikoita.

6 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Onneksi olkoon!

tiinaf kirjoitti...

Grattis ja lycka till lauantaille!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess ja tiinaf!

Samma kirjoitti...

Onnea onnea!

Henna kirjoitti...

Oikein paljon synttärionnea! Ei 26 vielä niin kovin paljon ole ;) Terveisin toinen saman ikäinen (oikeastaan kyllä monta kuukautta vanhempi)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Henna! Noin minäkin yritän itselleni vakuuttaa... :)