sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Neulematematiikkaa

Mitä tulee neulotusta kuutiosta joka täytetään vanulla?Pallo!

Pallo muodostuu kuudesta 9x9 sentin neliöstä (22 s x 36 krs) jotka on neulottu helmineuleella Seitsemän veljestä -langan jämistä. Pallon sisällä on vanun lisäksi pääsiäismunan keltainen "sisämuna" jonne laitoin pieniä metallihelmiä rapisemaan. Jos tuosta olisi halunnut kuution, sisälle olisi pitänyt laittaa oikean kokoinen vaahtomuovipala, mutta en jaksanut ruveta sellaista hankkimaan kun vanua löytyi kotoa.

Lapsi pitää suuresti pallostaan koska se on kevyt ja niin pehmeä että siitä saa hyvän otteen. Palloa on kiva riepotella ja heitellä, koska siitä lähtee mukava ääni. Karheaa helmineulepintaa on myös mukava rapsutella sormella.

6 kommenttia:

Elli ja Aura kirjoitti...

Ihana pallo ja mahtava jämälankaidea!
Elli

Inkeri kirjoitti...

Mainion näköinen Tuo on hyvä idea laittaa metallihelmiä muovimunaan. Taidankin tehdä palloja siten, että laitan kulkusen muovimunaan. Pitääpä kokeilla.

Paula kirjoitti...

Tätä saattaa joutua matkimaan, hyvä idea ja kuulostaakin mukavalta lelulta lapselle! :)

Kaisa kirjoitti...

Joo, ideaa saa matkia ja jatkokehittää ihan vapaasti! :) Sitähän varten näitä ideoita tänne blogiin laitetaan että muutkin saisivat inspiraatiota.

~ Satumaarit ~ kirjoitti...

Hei :)
Aivan ihana ajatus ja jämälankojen kulutuskohde ! Ja kun lähipiiriini on viime aikoina syntynyt pieniä, niin kopioin idean, kiitos vain :)

Kaisa kirjoitti...

Satumaarit, kiitos kommentista!