sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Neuletakki ja tuubisukat

Kevät ja lähestyvä Stockholm marathon ovat hieman syöneet neulomisintoa, mutta jotain pientä valmista täältä silti löytyy.
Nimittäin herneenvihreä neuletakki ja raidalliset tuubisukat sille samaiselle kesäkuun alussa syntyvälle kaverin vauvalle jolle tein jo pöksyt ja pipan.Sukat on tehty perinteisellä tuubisukkien mallilla, eli kaksi oikein kaksi nurin -joustinta jota siirretään aina kolmen kierroksen välein yhden pykälän vasemmalle. Lankana on Novitan raidallinen Wool jota neuloin 3 mm sukkapuikoilla. Yhdellä kierroksella on 40 silmukkaa, mutta olisi voinut olla muutama silmukka enemmänkin.

Herneenvihreä neuletakki on tehty Moda 1/2008 ohjeesta nro 53 (Vaaleanpunainen jakku). Lankana on Novitan Tennessee jota kului vain vähän yli 100 grammaa. Takki on neulottu 3,5 mm puikoilla. Saumoista huomaa että en ole mikään kokenut paitojen tekijä, mutta toivottavasti takki on käyttökelpoinen. Väri on tosi herkku vaikka en suuri vihreän ystävä olekaan. Napit pitäisi vielä löytää jostain tai tehdä itse massasta. Ruskeat puunapit voisivat näyttää aika hyviltä.

Tennesseen neulominen oli suoraan sanottuna p*****stä, koska lanka halkeili ja meni tosi pahasti kierteelle. Pinnasta tuli kauniin sileä ja kiiltävä, mutta kyllä mietin kahteen kertaan ennen kuin rupean uudestaan neulomaan tuosta langasta yhtään mitään.

Ei kommentteja: