maanantai 18. lokakuuta 2010

Kapalo

Ensimmäiseksi haastavammaksi ompelutyöksi valitsin kapalon Lotta Jansdotterin Simple Sewing for Baby -kirjasta.Tuossa on ideana se, että useimmat vauvat rauhoittuvat ja nukkuvat paremmin kun ne kääritään jonkinlaiseen tiukkaan pakettiin. En osaa sanoa, miten tuo toimii käytännössä, mutta kohtahan sitä pääsee testaamaan.Ulkokangas on Myllymuksujen pallotrikoota ja sisävuori samasta kaupasta tilattua babyfleeceä.

Ompeluprojektin vaikein osa oli ehdottomasti kappaleiden leikkaaminen, koska lattialla konttaaminen tämän mahan kanssa ei todellakaan ole enää helppoa. Pussin "kainaloista" ei tullut ihan kirjan kuvan mukaiset, mutta toimii ne noinkin. Kokonaisuutena olen työhön oikein tyytyväinen. Pussi on kuvassa vähän ruttuinen, koska meidän silitysrauta lopetti yhteistyönsä ja päätti ruveta irrottamaan mustaa pinnoitettaan kesken silittämisen...

4 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Meidän muksu on nukkunut nyt puolivuotiaaksi asti kapaloituna yöunensa. Nukahtaminen sujuukin yleensä helposti, kun kädet eivät viuhdo edestakaisin. Kapalossa rauhoittuu nopeammin ja olo tuntuu turvalliselta. Enkä sitten tiedä onko kapalolla vaikutusta asiaan, mutta tyttö myös nukkuu yöunensa erittäin hyvin. Meillä käytössä on ollut ihan vain fleecepeitto, jonka olemme yhden netistä löytyneen ohjeen mukaan käärineet. Tämä valmis "kapalopussi" vaikuttaa kätevältä ja uskon, että se toimii ihan käytännössäkin.

Riikka kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Tuo kaavojen leikkaus on kyllä aina se tympein osa mun mielestä :)

arleena kirjoitti...

Siellä eletään nyt odotusaikaa. Ensimmäinen odotus usein jännittää ainakin loppumetreillä.
Onnentoivotukset saa antaa vasta tapahtuneen jälkeen, joten toivotan vain nyt hyvää vointia. Myös tulevalle isälle.

Kaisa kirjoitti...

Maiju, mukava kuulla myös käytännön kokemuksia kapaloinnista. Toivottavasti tuon avulla saadaan paljon rauhallisia ja hyvin nukuttuja öitä :)

Kiitos Riikka!

Kiitos Arleena! Toki ilmassa on vähän jännitystä ja epävarmuutta, kun ei yhtään tiedä mitä lähiviikkoina on tulossa. Eipä tässä muuta voi kun toivoa että kaikki menee hyvin. Vointi on onneksi ollut koko raskausajan mitä mainioin, tänäänkin kävin jumpalla.