lauantai 14. maaliskuuta 2009

Huuhkajapaita

Olen jo pitkään harkinnut villapaidan neulomista, mutta vanhat karmeat kokemukset ja sopivan mallin puuttuminen ovat siirtäneet aloittamista aina vain eteenpäin. Jaanan pöllöpaita sai minut kuitenkin yrittämään, josko sittenkin osaisin tehdä sopivan paidan itselleni. Kävin hakemassa Menitasta kassillisen Sandnesgarnin Alfaa ja rupesin neulomaan.Malli on Kate Daviesin Owls. Se on mielestäni nimetty virheellisesti, koska nuo elukat eivät ole pöllöjä vaan ilmiselviä huuhkajia.(Edit: Joo myönnetään, huuhkajatkin ovat pöllöjä.) Paita on kokoa XS ja lankaa kului vähän alle 450 grammaa. Paita on neulottu 7 mm pyöröpuikolla ja hihat saman koon sukkapuikoilla. Napit ostin Iso Roobertinkadun Nappitalosta ja niitä on 32 kappaletta.Paita istuu todella hyvin päälle. Ohje on selkeä ja sitä oli helppo seurata. Neulomiseen kului noin pari viikkoa, eli tekemistä oli suurinpiirtein yhtä paljon kuin ohuessa villasukkaparissa. Ainoa ongelma on tuo lanka. Siitä irtoaa aivan järkyttävän paljon karvaa. Jos teillä on jotain vinkkejä kuinka tuosta karvaamisesta pääsee eroon niin kertokaa.Paita on sen verran paksu ja kuuma, että sille ei välttämättä tule hirveän paljon käyttöä, mutta luulen että tärkeintä on että sain sen tehtyä. Itsetuntoni neulojana nousi huomattavasti ja luulisin että kynnys neuloa paitoja jatkossakin on nyt huomattavasti matalampi.

15 kommenttia:

arleena kirjoitti...

On todella kaunis neulepusero.
Kuvio sopii hyvin tuossa yläosassa.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Arleena!
Tykkään noista huuhkajista kun ne tekevät paidasta vähän erilaisen kuin mitä kaupoista saa. Pusero on samaan aikaan hillitty ja hauska.

Paula kirjoitti...

Tosi hieno pöllöpaita! Tai mitä lie huuhkajia ovatkaan ;) Istuu tosiaankin hyvin sulle. Tosi nopeasti on myös valmistunut!

hanna_h kirjoitti...

Ihana pusero! Tuo harmaa väri sopii pöllöihin mitä mainioimmin. Ja kunhan kelit sen sallivat, voihan tuota pitää ulkona vaikka takin sijasta - jos ei tuule :) Kyllä tuon luulisi pyyhkäisseen puseronneulomiskynnyksen tipotiehensä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ja nätin värinen pöllöpaita! Nuo pöllöt on kyllä tosi söpöjä :)

SatuK kirjoitti...

Nuo huuhkajakuviot on kyllä hienoja.

Mun paidanneulomiskynnys on vielä aivan liian korkea..

helena kirjoitti...

Hieno paita! Eihän se paidan neulominen ole yhtään sen vaikeampaa kuin villasukkien, oikeastaan helpompaa, vai mitä? Paksua ja lämmintä villapaitaa tarvitaan taas viimeistään ensi talvena :)

Anonyymi kirjoitti...

Pöllöpaitoja on ilmestynyt näytille yhteen sun toiseen blogiin mutta jokainen paita on silti oma yksilönsä. Vaikka malli on sama, niin paita on silti aina neulojansa näköinen.

Tui kirjoitti...

Ihanat pöllöt! Omat pöllöt odottaa kuvaamista. :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista ja kehuista! Ihanaa tulla blogiin ja huomata näin paljon uusia kommentteja.

Heidi kirjoitti...

Todella kiva paita :) Vilkaisin tuota ohjetta ja totesin etten ihan heti rupea tuohon urakkaan. En ole ikinä neulonut englanninkielisestä ohjeesta ja suomentaminen vaatii rutiinia. Olen kyllä villapaidan neulonut joskus enkä koe sitä ongelmaksi, mutta nuo termit kauhistuttavat valmiiksi:)Olen myös aika rintava ja harteikas, että en tiedä onko tuo malli minulle se oikea:) Todella nätti se kyllä on.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Heidi!
Nykyään neulon melkeinpä mieluummin englanniksi koska kaikki termien lyhenteet ja nimitykset ovat englannissa paljon vakiintuneemmat kuin suomenkielisissä ohjeissa. Netistä löytyy myös hyviä neulesanakirjoja joista saa apua.

Anonyymi kirjoitti...

Blogissani odottaa tunnustus sinulle!

paperisydän kirjoitti...

Hieno paita!

Villapaidan/villatakin teosta haaveilen itsekin :)

Heidi kirjoitti...

Hyvin sopii päälle:) jos ne onkin sarvipöllöjä.. (tämä oli vain ehdotus) :)