torstai 6. maaliskuuta 2008

Eläinrääkkäyslankaa

Eilen oli uutisissa juttua, miten merinovillaa tuottavilla lammastiloilla Australiassa lampailta leikataan ilman puudutusta ihoa irti että niille ei tulisi loisia (mulesing-menetelmä). Oli aika järkyttävän näköistä touhua. Tuli aika huono omatunto kun tuolta omasta lankajemmasta löytyy melkein kilo merinovillaa. Tietoa uutisesta löytyy maikkarin nettisivuilta.

2 kommenttia:

ilu kirjoitti...

Sitä mä vaan, että on mullakin merinoa ja olen lukenut tuosta rääkkäyksestä ennenkin. Mutta hyvä lankakauppias tai tavarantoimittaja pystyy kyllä kertomaan, mistä lanka on kotoisin. Että jos oikein kovasti polttelee se merino, onhan se ihanaa lankaa kuitenkin...

Kaisa kirjoitti...

Niinhän se on. Ja onneksi australia villateollisuus pyrkii luopumaan tuosta menetelmästä 3 vuoden sisällä, lähinnä johtuen suurten vaateketjujen painostuksesta. Vaikka tunnen periaatteellista vastenmielisyyttä H&M:ää ja muita kansainvälisiä riistofirmoja vastaan (vaikka kyllä minunkin vaatekaapista löytyy niiden tuotteita...), on pakko myöntää että on hyvä että ne reagoivat voimakkaasti tämmöisiin vääryyksiin. Tietysti se jotuu siitä että ne eivät halua että kuluttajat lopettavat kyseisten tuotteiden ostamisen, mutta lopputulos on hyvä oli motiivi sitten mitä tahansa.