tiistai 30. syyskuuta 2008

Synttärit ja siihen liittyvää arvontaa

Kiitos paljon kaikille hää- ja työpaikka- ja valmistumisonnitteluista!

Nyt on uutta juhlan aihetta, koska tasan vuosi sitten kirjoitin tähän blogiin ensimmäisen postauksen.

Paljon kehitystä on tapahtunut vuoden aikana, niin neulojana kuin bloggaajanakin. Aluksi kuvani olivat aivan kamalia. Nykyään sommittelu on hieman parantunut, mutta teknisessä laadussa olisi vielä hiomista (niin kuvaajan kuin kamerankin).

Vuosi sitten neulomistaitoni olivat melko alkeelliset. Palmikot ja pitsit olivat ihan tuntemattomia ja villasukan kantapäänkin onnistuin tekemään väärin ainakin kolmiin ensimmäisiin sukkiin. Aluksi lempitöitäni olivat pipot jotka neuloin mielellään paksusta langasta isoilla puikoilla. Käsialani oli niin löysää, että sain valita numeron verran ohjeen suositusta pienemmät puikot että tuotoksesta tuli edes melkein järkevän kokoinen.

Pipojen jälkeen tuli sukkakausi. Käsialani kiristyi aivan hurjan paljon kun rupesin neulomaan enemmän sukkia. Nykyään kiskon lankaa niin kovasti, että sukista tulee helposti liian tiukkoja. Uusin rakkaus neulerintamalla on pitsiset kolmiohuivit. Neulomani langat ovat ohentuneet ja langan määrä jemmapaikoissa on kasvanut vuoden aikana eksponentiaalisesti...

Olen neulonut elämäni aikana yhden neulepaidan sekä yhden neuletakin ja molemmat ovat olleet pahimman luokan katastrofeja. Tulevaisuudessa haluaisin oppia tekemään hyvin istuvia ja muutenkin järkevän näköisiä neulepaitoja ja neuletakkeja (vinkkejä hyvännäköisista, ohuista ja helpoista malleista otetaan mielellään vastaan!).

Haluaisin myös oppia olemaan luovuttamatta niin helposti neuletöiden kanssa. Nyt jätän liian helposti työn "jäähylle" heti kun ensimmäiset ongelmat ilmaantuvat ja sen takia pulmavaiheessa olevia neuleita kerääntyy neulekoppaani. Yritän aina vältellä purkamista kaikenlaisilla kepulikonsteilla ja itsepetoksella, mutta pitäisi varmaan oppia vetämään puikot pois työstä silloin kun sen aika on, eikä turhaan pitkittää kärsimystä.

Jos voisin toivoa jotain synttärilahjaa blogilleni niin toivoisin lisää neulomisaikaa ja parempia valokuvia. Tuo ensimmäinen toive toteutuu toivottavasti parin viikon päästä kun uuden työpaikan myötä minulle jää 1,5 tuntia lisää vapaa-aikaa joka ikinen päivä lyhemmän työajan ja -matkan takia.

Että tämä ei jäisi ihan jaarittelupostaukseksi, julistan ARVONNAN! Arvontaan voi osallistua kertomalla, mikä sinun suosikkikäsityösi. Eli kaikista niistä töistä mitä olet tehnyt omin käsin (neulonut, virkannut, nikkaroinut, kutonut, askarrellut...), mikä on kaikista onnistunein tai rakkain tai muilla perusteilla mitattuna tärkein. Arvonta järjestetään kaikkien vastaajien kesken sunnuntaina 5.10. kello 18. Palkinto voi olla joko lankaa tai jotain muuta, vähän voittajan mielenkiinnonkohteista riippuen.Minun suosikkityöni on häihin tekemäni Minttumaari, koska se on mielestäni kaunis ja tottakai myös sen takia että sillä on tunnearvoa kun siitä tulee hääpäivä mieleen. Hyvänä kakkosena tulee Evening stockings for a young lady -sukat, koska niistä tuli tosi kauniit ja istuvat ja niiden neulominen oli todella mukavaa.

23 kommenttia:

villapeikko kirjoitti...

Paljon onnea!
Suosikkityökysymys on vaikea, tykkään niin monesta, yksi suurista suosikeistani on pojan pusero, johon tein raidoituksen sattumanvaraisesti jämälankoja käyttäen.

mirja kirjoitti...

Hei Kaisa!
Kysymys suosikkityöstä on ehdottoman mielenkiintoinen mutta myös varsin vaikea. Pohdin asiaa tovin, ja lopulta päädyin siihen, että suosikkini kaikista tähän mennessä tekemistäni töistä ovat pari vuotta sitten neulekinnastekniikalla tekemäni joululahjalapaset siskolleni. Ne olivat mustat vaaleanpunaisin koristein (pitsireuna ja samettinauha), ja mietin tarkkaan niiden sopivuutta niin koon kuin tyylin puolesta. Vastaanotto olikin positiivinen ja lopputulos mielestäni hyvinkin kaunis ja tyylikäs. Valitettavasti vain lapasten omistaja hukkasi toisen teille tietymättömille, joten kauaa niistä ei ehtinyt olla iloa. Muisto kuitenkin lämmittää yhä :)

Villasukka kirjoitti...

Tuota... suosikkitöitä on monta. Kaislakerttupusero - oli kesken viisi vuotta, mutta on nyt syyssäiden ehdoton ulkotakin korvaaja. Tangled Yoke Cardigan - niin lutusen pehmeä ja kaunis. Swallow tail - aina kaulassa ulkona. Ne ensimmäiset pitsihanska Gathering of lace -kirjasta - napakat ja istuvat ja kauniit - ja kadoksissa!! Ullan Lainesukat - istuvat todella napakasti ja ihana malli neuloa. Norotakki - ne värit!

Lotta kirjoitti...

Lankalakkoni ei taida sallia osallistumista langan arvontaan, mutta onnea joka tapauksessa! Ite oon vastaavassa tilanteessa vähän vajaan kuukauden päästä ja vaivaan jo lujaa päätäni, että mitä keksin arvontapalkinnoks...

Lempparityötä on vaikee sanoo, yleensä viimesin jossain määrin onnistunu neule. Ei ees välttämättä sopiva tjsp, vaan muuten vaan mukava. Ehkä sanon kuitenki, että Sagittaria, koska sitä pingottaessa oli sellanen olo, että oonko oikeesti tehny jotain näin hienoa.

Tui kirjoitti...

Vaikea kysymys, yksi suosikkitöistäni on varmasti baijerit joita väänsin hartaasti ja pitkään. Dollaritakki on ollut ahkerassa käytössä ja samoin tangled yoke. En osaa sanoa näistä mikä olisi yksi muiden yli. :)

Onnea vuosikkaalle!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vuosikkaalle!

Yhtä ainoaa suosikkityötä on oikeastaan mahdoton nimetä. Viimeisimmistä valmistuneista on ehkä nimettävä baijerilaiset, kun niistä vain yksinkertaisesti tuli niin ihanat. Huiveista nousee ykköseksi Luna moth shawl, jonka neuloin vihreästä Rowan Rowanspun dk -langasta. Sitä on ulkoilutettu ahkerasti ja suurella hartaudella :D Ruskeasta seiskaveikasta neulottu palmikkoneuletakki on myös suosikkini. Siinäpä muutama, kun sitä yhtä ainoaa en osaa nimetä.

Ausifer kirjoitti...

Suosikkityöni on turkoosi Flower Basket Shawl, siinä väri ja malli sopivat todella hyvin yhteen. Huivia on myös tullut pakjon käytettyä. Toista edes lähes samanlaista en ole tekemässä, sillä mallin neulominen oli yhtä tuskaa: en oppinut mallineuletta ollenkaan ja sai vuoronperään neuloa ja purkaa. Lanka vielä loppui kesken päättelykerroksen, joten jatkoin Wetterhoffin Sivilla-lankaa puolet ohuemmalla Silvia-langalla kaksinkertaisena. Työn ja tuskan takana siis oli, mutta lopputulos palkitsee :)

Inkeri kirjoitti...

Suosikkityöni? ehkä Rogue-takki, jonka neuloin pari vuotta siten. Mallissa oli haastetta palmikoiden muodossa ja se oli ensimmäisiä englanninkielisellä ohjeella tehtyjä neuleita.

pirre kirjoitti...

Onnittelut!
Oma suosikkityöni...mmm...ehkä siksi, että se on tuoreessa muistissa niin tytölleni ompelema tilda-henkinen syyshattu....tai happy hooker-kirjan ohjeella virkkaamani simpukkahuivi.

Monaliz kirjoitti...

Suosikkien joukkoon kuuluu kyllä revontulihuivit, niitä voisi tehdä ainakin vielä kymmenen lisää :)

Anonyymi kirjoitti...

Suosikkineuleeni on Liisan lilja huivi Mielityn ohjeella, hennon vaaleanpunaisesta Alpakasta. Toinen lemppari on Tainan Pharaphernalia sukat. Toiset jo puikoilla.
Suosikkineule on koukuttava, kaunis ja käytännöllinen, kaikki samassa paketissa.
PÄIVI

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut,
Ensimmäisenä mieleen tuli vuosien takaa itsesuunniteltu luontoaiheinen miehen kirjoneulevillapusero. Se oli ehkä vuonna 1996 (!!!), jolloin olin harrastanut neulomista 3-4 vuotta. Edelleen käytössä ja priimakunnossa. Köyhänä opiskelijana ei ollut varaa kunnon lankoihin, joten siinä oli anopilta saatua purkulankaa ja kaikenmualiman langanjämiä väreinä. Erityisen kaiholla muistelen sitä, koska nyttemmin kirjoneuleet on jääneet tyystin, jostain syystä.

Minna

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on töitä yli 25 vuoden ajalta ja vaikea niista on suosikkia valita. Yksi mieluisa on parisängyn tilkkutäkkipäiväpeitto. Se oli suuritöinen koska tikkasin sen käsin. Lopputulos on onnistunut ja käytössä päivittäin. Toinen suosikkini on ristipistoilla tekemäni neljän taulun sarja. Aiheena on geisha joka seisoo kirsikkapuun alla eri vuodenaikoina. Vain läheltä katsoessa erottaa, että taulu on ristipistotyö. Kaisan töistä suosikkini on kurpitsavillasukat, jotka ovat parasta aikaa jalassa.
Tv. Äippä

teisa kirjoitti...

Onnea kaikesta! Suosikkini on elämäni ensimmäinen pitsineule: Woolista tehty villatakki, joka on kevyt ja lämmittää juuri sopivasti sekä mahtuu ulkotakin alle.

Mammutti kirjoitti...

Onnea!
Suosikkikäsityötä taitaa olla liian vaikea valita, sen sijaan kirjoituksesi luettuani tuli ensimmäisenä mieleen varmasti eniten käytetty neuleeni, eli kerronpa siitä:
Tein pojalleni villapuseron melkein kymmenen vuotta sitten, poika oli silloin n. 15-16 vuotias. Puseron neuloin Isoveli-langasta (näin ainakin muistaisin). Tummaa ja vaaleanharmaata kirjoneuletta hihoissa ja miehustassa. Pusero on ollut kaikki nämä vuodet ahkerassa käytössä, olen kyllä lähes vuosittain kutonut uudenkin puseron, vaan tämä on suosituin. Pari vuotta sitten poika toi puseron "elvytykseen", hihoissa yms, aika syönyt rikkinäisiä kohtia. Illan verran paikkasin parhaani mukaan ja edelleen paita käytössä.
Tästä päästäänkin "lempiaiheeseeni", eli nykyisten lankojen heikkoon laatuun. Nyttemmin ainakin Novitan langat tuppaavat nyppyyntymään ja olemaan käytetyn näköisiä jo parin käytön jälkeen tai pahimmillaan työn valmistuttua. Yllä kuvailtua puseroa on pesukoneessa pesty kymmeniä, kymmeniä kertoja eikä käyttö näy neuleessa (tietysti puhkikuluneita kohtia lukuunottamatta).
Aurinkoista syksyn jatkoa!

Miia-Rebekka kirjoitti...

ONNEA YKSIVUOTIAALLE!

Tämän hetkinen suosikkityöni on ehdottomasti olympiatyöni North Roë Shawl. Se on kaunis, sopivan kokoinen ja niin ilmava. Paras huivini ikinä.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vaan blogille ;D

Oma lempityöni on varmaan Muir, jonka tein sikaohuesta Merinosilkistä. Mallikerta päivässä ja kaksi viikkoa meni tekemiseen. Virheitäkin siitä löytyy, mutta eihän niitä huomaa ;) Se vaan on niin hieno, että sitä ei meinaa raaskia käyttää...

Iida Oulusta

Pirre kirjoitti...

Minun suosikkityöni on virkattu kolmiohuivi, jota käytän kaulaliinana. Ensin tein mustana ja toissapäivänä tein harmaan (täytyy sopia myssyjen väriin) :) Tänä vuonna olenkin paljon ehtinyt käsitöitä tekemään, vauvajuttujakin.

Pirjo kirjoitti...

Onnittelut häistä, valmistumisesta ja vielä blogisynttäreistä. Kyllä on kaunis tuo tekemäsi huivi!
Omaa suosikkityötä on vaikea valita, niitä kun on niin paljon, jo pikkutytöstä asti olen niitä tehnyt. Viime aikoina on valmistunut sukkia, niitä on ihan kiva pitää, kun käyttää noita ohuita lankoja.Tiesinkin sinun arvonnastasi, kun puhuttelin äitiäsi töissä...

Eija kirjoitti...

Kyllä parasta on aina se joka on meneillään, tällä hetkellä hardangerliina.

Hansu kirjoitti...

Kyllä suosikkeja ovat neuletakit! Voisin sanoa tähän Februaryn, joka valmistui kesän loppumetreillä, mutta sanonkin monta vuotta sitten tehdyn bolero/neuletakin. Neuletakki on niin hyvä päällä! Sitä on pesty ja pidetty ja onneksi käytin siihen vähän tyyriimpää lankaa, Evitaa, jossa on ripaus kimalletta.

Suosittelen Lady Sweater Februarya. Se on helppo neuletakki ja muuntelemalla siitä saa pitemmän mallinkin!

Pirena kirjoitti...

Omia suosikkitöitä on niin monia, mutta viimeisimpiä ehkä angorabaskerit, kun ne on niin ihania ja nopeita valmistaa.

henna kirjoitti...

Onnea blogille!

Kamalan vaikea kysymys. Isoja töitä oon tehnyt paljonkin, esimerkiksi ommeltu päiväpeitto sänkyyn on ylpeydenaihe. Toki kaikki pienetkin työt on rakkaita. En osaa valita yhtään, koska se vaihtelee. Yleensä uusin käyttöön päätynyt työ on mieluisin :)