torstai 25. kesäkuuta 2009

Pelastetaan edes yksi norppa

Törmäsin jokin aika sitten Sissimarkkinointi-blogissa mainion provosoivaan Kurista kuutti -mainokseen.Vaikka en pidä itseäni minään suurena "eläinsuojeluintoilijana", viimeaikainen saimaannorppakeskustelu on ihmetyttänyt suuresti. Suomalaiset paheksuvat kun orangeilta hakataan sademetsät ja pandoilta bambut, mutta omaa harrastuskalastusta verkoilla pidetään niin pyhänä asiana että sen takia ollaan valmiita hävittämään maamme ainoa kotoperäinen (endeeminen) nisäkäslaji. Tiesittekö että biologiselta älykkyydeltään saimaannorppaa voidaan verrata koiraan?

Suomen Luonnonsuojeluliiton Pelastetaan edes yksi norppa-kampanjan sivuilla voit tutustua aiheeseen lisää, lähettää e-kortin ja ehkä lahjoittaa muutaman lomarahapennosen Lahjoita katiska -keräykseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti kannatettava ajatus. Ei muuta kuin katiskarahnaa jakoon. Harmi, että meidän mökkijärvellä ei ole norppia. Eipä olisi mikään pulma olla ilman verkkokalastusta alkukesää.
t. JukkaP

Kaisa kirjoitti...

Niinpä.Ja katiskalla ja muilla välineillä saisi kuitenkin kalastaa ihan normaalisti, eli ilman kalaa ei tarvitsisi olla vaikka verkkokielto asetettaisiinkin.