perjantai 26. helmikuuta 2010

Jämälangoista

Olen kerännyt kaikenlaisia jämälankanöttösiä muovipussiin jo monen vuoden ajan. Jokin aika sitten rupesin katselemaan pussukkaa "sillä silmällä" joskos sieltä löytyisi jotain neulottavaa tai virkattavaa.

Ensin virkkailin vanhoista Lét Lopi -jämistä mukinalusia. Virkkasin isolla koukulla kahdeksan kierrosta rinkiä ja laitoin valmiit aluset pesukoneeseen missä ne huovuttuivat. Tykkään kovasti!Jämälankainnostus vain kasvoi kun sain JUJU:n kuukaudenkirjan, Sanna Vatasen Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta! Rupesin kovalla tohinalla virkkaamaan tossuja "jättilangasta", eli yhdistelemällä erilaisia ja eri värisiä lankoja yhteen. Kuvittelin, että tossuista tulisi automaattisesti ihanan värikkään ja iloisen näköiset, kuten kirjan jämälankatyöt ovat. Mutta ei se ihan niin mennyt.Mies kommentoi, että tossut muistuttavat väriltään "virtahevon oksennusta" ja olen aika samaa mieltä. Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että myös jämälankatöissä kannattaa käyttää hetki värien sommitteluun.

11 kommenttia:

Elppuri kirjoitti...

Hyvä idea noi mukinaluset! Värien yhdistely sitten onkin ihan oma taitolajinsa, on tullut itsekin mokailtua sillä rintamalla :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Elppuri!
Oikeassa olet, värien yhdistely on hankalaa. En ymmärrä mitä oikein ajattelin noiden tossujen kanssa. Pitäisi varmaan neuloa aina vain yhteen sopivan värisiä neuleita että saisi jämälangoista jotain järkevää aikaan. :)

norsis kirjoitti...

Eikä oon virtahevon oksennukset, noi tossut on aivan ihanat :)

Riikka kirjoitti...

Heh! Ei ne nyt niin kauheen väriset oo! =) Mukinaluset on kiva idis!

Iida kirjoitti...

Minusta olisi kiva tehdä jämälankatöitä, mutta kun ei ole oikein jämälankoja... Mukinaluset on tosi kivat (miten onnistuitkaan saamaan juuri sopivan kokoiset) eikä nuo tossutkaan niin pahat ole :)

helena kirjoitti...

Minullakin olis jämälankoja ja paljon! Onko toi kirja sun mielestä hyvä?

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Norsis, Riikka ja Iida kommenteista!

Molempien tossujen pohjat ovat aiva eri väriset, mikä tekee niistä vielä hassunkurisemman näköiset.

Mukinalusista tuli sopivan kokoisia ihan moukan tuurilla :)

Kaisa kirjoitti...

Helena, tuossa kirjassa parasta antia ovat ehdottomasti kauniit kuvat ja hyvät ideat. Koska joka neulojalla on omat erilaiset jämälankansa, kirjan ohjeilla on vaikea saada ihan saman näköisiä töitä. Ohjeita löytyy ihan laidasta laitaan tosi simppeleista isoihin ja työläisiin. Voin kyllä suositella tuota jos haluaa ideoita jämälankojen "tuhoamiseen".

Heidi kirjoitti...

Kivoja nuo mukinaluset :) Pitäis itsekkin kokeilla. Kieltämättä tuosta tossujen värityksestä tuli mieleen oksennus, mutta että vielä virtahevon oksennus, mahtavaa :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Heidi!
Pakko myöntää, että meinasin kuolla nauruun kun mies heitti sen virtahepo-kommenttinsa. Se oli jotenkin niin spontaani ja aito reaktio noihin tossun väreihin. :)

henna kirjoitti...

Valitettavasti myös mun eka ajatus oli, että onpa hirveen väriset! Aina oppii jotain uutta :)

Konsertti meni ohi, kun kuvittelin koko ajan, että se on sunnuntaina ja sunnuntaina tulinki sitte kipeeksi. Lauantaina olisin periaatteessa ehtinyt, mutta kun olin väärässä päivässä. Toivottavasti meni keikka hyvin.