sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Hedelmämuffinssit

Olen aina pitänyt leipomisesta ja etenkin niiden leivottujen herkkujen syömisestä. Nyt kun hoidan lasta kotona, minulla on lähes aina jotain itse leivottua herkkua jääkaapissa. Muksun päiväunien aikana ehtii juuri sopivasti pyöräyttämään piiraan, kakun tai pellillisen muffinsseja joita sitten voi kahvikupposen kera nautiskella seuraavina päivinä päiväuniaikaan.

Vaikka imetys pitääkin kilot tosi tehokkaasti kurissa, olen silti yrittänyt välttää sellaisia herkkuja joissa on hurjasti rasvaa, sokeria tai suklaata. Mausta en ole silti joutunut yhtään tinkimään. Terveellisten leivonnaisten ystävän ehdoton suosikkikeittokirja on Sirpa Talkan Makeaa ja suolaista puutarhasta. Kirjan omena-kauramuffiniohjeen pohjalta kehitin tänään seuraavan herkkuohjeen, josta saa hyvän mielen lisäksi esimerkiksi kuituja ja hyviä rasvahappoja.



Hedelmämuffinssit (10-12 kpl)

1 kananmuna
2 dl piimää
1 1/4 dl kylmäpuristettua luomurypsiöljyä (tai muuta kasvisöljyä)
1 dl fariinisokeria (tai muuta tummaa sokeria)
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl spelttijauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
ripaus raastettua muskottipähkinää
1/2 tl kanelia
1 omena
1 banaani

Ohje:
Vatkaa kulhossa kevyesti muna, piimä, öljy ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Soseuta banaani haarukalla ja raasta tai kuutioi sekaan omena. Lisää hedelmät taikinaan ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
Nostele taikina isoihin muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Onpa hyvä ohje. Pitääpä leipoa, kun syöjiä on tulossa muutaman päivän kuluttua.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Arleena!

riikka kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta =)